Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Βιολογική μαρμελάδα βατόμουρο


Η άνοιξη είναι κατ’ εξοχήν η εποχή που οι περισσότεροι φτιάχνουν παραδοσιακές μαρμελάδες. Και αυτό γιατί τα φρούτα της εποχής αφθονούν, είναι νόστιμα και μπορούν να κάνουν μαρμελάδες με ιδιαίτερη γεύση. Όπως για παράδειγμα η βιολογική μαρμελάδα βατόμουρο χωρίς ζάχαρη .

Μια τέτοια μαρμελάδα είναι και αυτή που είναι απόρροια βιολογικής γεωργίας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτο χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών. Η ιδιαιτερότητα μιας τέτοιας μαρμελάδας είναι ότι περιέχει φρούτο περίπου 70%. Ποσοστό πολύ μεγάλο που την κάνει να ξεχωρίζει. Με φυσική γεύση από τα σάκχαρα του φρούτου και φυσικές πηκτίνες. Και το σημαντικότερο; Αποδίδει μόλις 150 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Μάλιστα δεν περιέχει γλουτένη, ενώ παράγεται από την γειτονική μας Ιταλία

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή του βατόμουρο, έχουμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα φρούτο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ιδανικές για κάθε ηλικία. Και πόσοι από τους πιο παλιούς παλιότερα δεν έβγαιναν στους αγρούς για να μαζέψουν αυτόν τον πολύτιμο καρπό. Δίπλα σε μάντρες, σε ρέματα, σε αγκαθωτά κλαδιά μάζευαν τα βατόμουρα. Και πριν καν προλάβουν να πάνε στο σπίτι για μαρμελάδα, γίνονταν η… δοκιμή.

Το βατόμουρο θεωρείται ο βασιλιάς των υπερτροφών , καθώς περιέχει σε μεγάλη περιεκτικότητα βιταμίνη C, τανίνες, αντιοξειδωτικά, μαγγάνιο και αμινοξέα. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Μέσα από την μαρμελάδα μπορεί κάποιος να πάρει τα στοιχεία του βατόμουρου, απολαμβάνοντας ένα εύγευστο πρωϊνό.

Για βιολογικά επαλλείματα ελάτε στην Βιοτροφή

Τα βατόμουρα εκτός από μαρμελάδα γίνονται και αρωματικό ξύδι, ενώ είναι ξεχωριστό το λικέρ βατόμουρο. Για όσους δεν είναι τυχεροί να ζουν σε επαρχία και σε βάτα υπάρχει η βιολογική μαρμελάδα βατόμουρου για να μας θυμίζει εκείνη την εποχή. Αξίζει να σημειώσουμε η μαρμελάδα είναι 100% κατάλληλα για χορτοφάγους. Δεν έχει αυγά και αυγά. Επειδή δεν περιέχει ζάχαρη είναι κατάλληλο για να ενταχθεί στην καθημερινή διατροφή των διαβητικών.

Η βιολογική μαρμελάδα βατόμουρο χωρίς ζάχαρη είναι κωδικός ιδιαίτερο γνωστός. Τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες την έβαλαν στην διατροφή τους. Όμως στο εξωτερικό είναι γνωστή και χρησιμοποιείται κατά κόρον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου