Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Βιολογική οδοντόκρεμα


Είναι από τα σημαντικότερα προσωπικά προϊόντα που χρησιμοποιεί ο καθένας καθημερινά. Ο λόγος για την οδοντόκρεμα, που είναι απαραίτητη σε όλους μας και δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα χωρίς αυτήν. Έτσι, επιτακτική ανάγκη είναι να χρησιμοποιούμε ποιοτική και άκρως δροσιστική οδοντόκρεμα για πολλούς και διάφορους λόγους. Και μάλιστα χωρίς φθόριο.

Η βιολογική οδοντόκρεμα Χίου Mastic Herbs με μαστίχα και βιολογικό δυόσμο Ανεμος 75ml αποτελεί ένα από τα πιο καλά και αξιόπιστα προϊόντα. Εχει γνήσιο μαστιχέλαιο και βιολογικό δυόσμο. Και μάλιστα είναι χωρίς φθόριο. Με γνήσιο μαστιχέλαιο Χίου και την δροσερή γεύση του δυόσμου. Η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα έχει λευκαντική δράση και δίνει φυσική δροσιά δυόσμου. Δροσερή αναπνοή, γερά, καθαρά, υγιή δόντια χωρίς πέτρα, χωρίς τερηδόνα. Πρόκειται για ελληνική οδοντόκρεμα χωρίς επιβλαβή χημικά, χωρίς παραβίνες, χωρίς φθόριο. Κατάλληλη για ομοιοπαθητική (περιέχει δυόσμο και όχι μέντα), ενώ είναι ιδανική και για καπνιστές.

Από την άλλη αξίζει να αναφερθούμε και στον ύπουλο ρόλο που παίζει το φθόριο στην ζωή μας. Οι Ναζί γνωρίζοντας τις ιδιότητες το χρησιμοποιούσαν ως κατευναστικό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το ίδιο είχε γίνει και σε φυλακές της Ρωσίας. Με αυτό τον τρόπο πετύχαιναν νωθρότητα των φυλακισμένων, απώλεια μνήμης, μειωμένη αντίληψη και σκέψη. Αλλωστε είναι γνωστό ότι το φθόριο καταστρέφει μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ακετυλοχολίνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδράνεια στη μεταβίβαση εντολών προς τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της μνήμης ενώ η έλλειψη της ευθύνεται και για τη νόσο Alzheimer. Συν τοις άλλοις, ευθύνεται για μια σειρά καρκινογενέσεις ιδιαίτερα στα οστά καθώς και για οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.

Την δεκαετία του ‘90 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες, ενώ η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του. Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει.

Η ένταξη του φθορίου στην οδοντόκρεμα έχει ρίζες στις ΗΠΑ όταν το 1945 ένα πείραμα έδειξε ότι μπορεί να προστατεύσει τα δόντια από την τερηδόνα. Από τποτε αποτέλεσμα το έναυσμα να μπουν στις οδοντόκρεμα, ότι τελικά για να αντιμετωπίζουν την τερηδόνα, αλλά για να εξυπηρετήσουν -πιθανόν- άλλους σκοπούς. Αυτή η τακτική συνεχίσει ακόμη και σήμερα και πάνω σε αυτό στηρίχθηκαν μεγάλες εταιρείες, με μεγάλα ποσά και μεγάλη επιρροή.

Στην ουσία το φθόριο στα παιδιά είναι επιβλαβές καθώς καταστρέφει τους ιστούς τόσο των αναπτυσσόμενων δοντιών όσο και των οστών. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι όσοι χρησιμοποιούν φθόριο έχουν απώλεια μνήμης και σκέψης. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την άμεση σχέση κατανάλωσης φθορίου ακόμα και με μείωση του ανθρώπινου δείκτη νοημοσύνης.

Αρα η χρησιμοποίηση της οδοντόκρεμας Χίου Mastic Herbs με μαστίχα και βιολογικό δυόσμο Ανεμος 75ml, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία, απόλυτη φρεσκάδα, ενώ πρόκειται για ένα καθαρά βιολογικό ελληνικό προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου