Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Βιολογικά δημητριακά απαραίτητα για την υγεία μας


Τα δημητριακά όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρώμη, το ρύζι και άλλα προϊόντα αποτελούν την βάση στην ανθρώπινη διατροφική πυραμίδα και έχουν μεγάλη συνεισφορά στο ευρωπαϊκό διαιτολόγιο.  Όπως αναφέρει και η ευρωπαϊκή επιτροπή χωρίς τα δημητριακά δεν θα υπήρχαν κλασικά τρόφιμα όπως τα ιταλικά ζυμαρικά, η γαλλική μπαγκέτα, η τσεχική τάρτα ή η βελγική μπύρα.

Η βιολογική γεωργία και οι βιοκαλλιεργητές παρέχουν βιολογικά δημητριακά στην αγορά,  με τρόπο που σέβεται τόσο το περιβάλλον όσο και τα ζώα. Αντί για συνθετικά λιπάσματα, χρησιμοποιούν λίπασμα από σάπια φύλλα και κοπριά ζώων, λίπασμα βιολογικής προέλευσης και άλλα βιολογικά υλικά για τη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους.

Στη βιολογική γεωργία, η προστασία των φυτών βασίζεται σε προληπτικά μέτρα, στην αμειψισπορά των καλλιεργειών, στην καλλιέργεια τοπικά προσαρμοσμένων ποικιλιών, στο μηχανικό αλλά και φυσικό έλεγχο των ζιζανίων καθώς και στη χρήση φυσικών εχθρών των παρασίτων.

Το βιολογικό ψωμί και η βιολογική μπύρα σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας πρέπει να παράγονται με τη βοήθεια βιολογικής μαγιάς που δεν περιέχει ΓΤΟ. Το βιολογικό ψωμί και τα βιολογικά ζυμαρικά διατίθενται σε ειδικά αρτοποιεία ή σε ειδικά τμήματα βιολογικών προϊόντων των σούπερ μάρκετ.

Μπορείτε να βρείτε βιολογικά γλυκά, δημητριακά για πρόγευμα, ζυμαρικά και ρύζι σε σούπερ μάρκετ, παζάρια, καταστήματα ντελικατέσεν στα μενού εστιατορίων ή μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τους ίδιους τους παραγωγούς.  Τα βιολογικά δημητριακά πολλές φορές αποτελούν συστατικό πιο επεξεργασμένων τροφίμων ή ποτών, τα οποία είναι αναγνωρίσιμα μέσω βιολογικών λογότυπων και ετικετών.

Για ηλεκτρονικές αγορές βιολογικών προϊόντων ελάτε στην Βιοτροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου