Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δείτε τα οφέλη από το αλεύρι καρύδας


To βιολογικό αλεύρι καρύδας ουσιαστικά είναι η σκόνη της καρύδας, προιόν της άλεσης του γνωστού καρπού. Στην γεύση έχει ευχάριστο άρωμα και μια λεπτή ελαφρώς γλυκιά γεύση. Αποτελεί ιδανικό αλεύρι για τη ζαχαροπλαστική και για την παρασκευή αρτοποιημάτων.

Με το συγκεκριμένο αλεύρι που μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σιταριού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε αγαπημένες λιχουδιές, μετατρέποντάς τες σε νόστιμες και ταυτόχρονα υγιεινές επιλογές. Το αλεύρι καρύδας είναι διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο αλεύρι και αποτελείται κατά 14% από έλαιο καρύδας και κατά 58% από διαιτητικές ίνες και 28% νερό, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Το αλεύρι καρύδας έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, καθιστώντας το ιδανικό για τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, αλλά και για διαβητικούς.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη πέψη, στη ρύθμιση του σακχάρου αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης. Ακόμα έχουν την ικανότητα να δίνουν το αίσθημα της πληρότητας μειώνοντας την πείνα.  Είναι χωρίς γλουτένη. Χρησιμοποιείται άφοβα από άτομα με κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη και δεν επιτείνει τις φλεγμονές όπως τα άλλα άλευρα.
Περιέχει καλή ποσότητα πρωτεΐνης. Μια έκθεση από το Coconut Research Center αναφέρει ότι το αλεύρι καρύδας περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη ανά μερίδα από το αλεύρι σίκαλης, σίτου ή καλαμποκάλευρο. Περιέχει βιταμίνη C, σίδηρο, βιταμίνη Β1, μαγγάνιο και ασβέστιο.

Η ποσότητα του φυσικού σακχάρου στο αλεύρι καρύδας μας επιτρέπει να ελαττώσουμε τη ζάχαρη στη συνταγή, καθώς δίνει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση, καθιστώντας το ευνοϊκή λύση για τους διαβητικούς. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ το οποίο είναι ένα κορεσμένο λιπαρό οξύ που ενισχύει το ανοσοποιητικό, καθώς και την υγεία του δέρματος. Δεν έχει χοληστερόλη.

Τα οφέλη του
Το βιολογικό αλεύρι καρύδας είναι ιδανικό για ψήσιμο. Έχει λιγότερους εύπεπτους υδατάνθρακες σε σχέση με άλλα αλεύρια, αλλά και ακόμα από ορισμένα λαχανικά. Δεν περιέχει γλουτένη και είναι ιδανικό για τροφικές δυσανεξίες. Ενώ περιέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με το αλεύρι σιταριού, δεν περιέχει γλουτένη, την πρωτεΐνη που ευθύνεται για τροφικές δυσανεξίες. Το αλεύρι καρύδας έχει το υψηλότερο ποσοστό φυτικών ινών (58%) από οποιοδήποτε άλλο αλεύρι. Οι φυτικές ίνες προωθούν την καλύτερη πέψη, την υγεία της καρδιάς, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μειώνουν τη χοληστερίνη.

Μπορεί να βοηθήσει στην δίαιτα απώλειας κιλών. Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες δίνει το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού, που οδηγεί στη μείωση της όρεξης και τον έλεγχο του βάρους.

Χρήσιμη πληροφορία

Προσοχή θέλει κατά την παρασκευή κάποιας συνταγής στη δόση που θα χρησιμοποιήσετε, διότι η καρύδα έχει την ιδιότητα να τραβά πολύ νερό σε σχέση με άλλα άλευρα, με αποτέλεσμα εάν αντικαταστήσετε στη συνταγή το αλεύρι σίτου με αλεύρι καρύδας σε αναλογία 1:1 να βγει το προϊόν σας πολύ στεγνό. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει είτε να προσθέσετε νερό (σας προτείνουμε να βάλετε τόσο νερό, όσο και αλεύρι καρύδας), είτε να βάλετε στη συνταγή αναλογικά περίπου 20% αλεύρι καρύδας και το υπόλοιπο αλεύρι σίτου (ή όποιο άλλο θέλετε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου