Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Σκόνη Konjak καταπληκτικό βιολογικό προϊόν


Η ιστορία της σκόνης Konjak ξεκινάει από παλιά. Πριν από 2000 χρόνια στην Ιαπωνία. Είναι η νέα υπερτροφή που τώρα θα ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές διακοπές θα την εντάξουμε στην διατροφή μας. Και μπορούμε να την βρούμε σε επιλεγμένα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.

Η ιδιαιτερότητα της τροφής, σε αντίθεση με τις περισσότερες που γνωρίζουμε είναι ότι συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Επίσης το δυνατό της χαρτί δεν είναι άλλο από τη φυτική ίνα γλυκομανάνη που περιέχει.

Κλινικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά, τα οποία μπορεί κανείς να αναζητήσει και στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη Pubmed, επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση της ενάντια στην παχυσαρκία, τη χοληστερόλη, το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, τα πεπτικά προβλήματα, αλλά και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
Το πλεονέκτημα της σκόνης είναι ότι απορροφά νερό 100 έως 200 φορές το βάρος της με αποτέλεσμα να σχηματίζει ένα τζελ. Το τελευταίο μαλακώνει το παχύ έντερο, γι’ αυτό και το konjac θεωρείται ότι κάνει καλό σε προβλήματα δυσκοιλιότητας και δυσπεψίας.

Επιπλέον μειώνει την αίσθηση της πείνας. Επίσης βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και ρίχνει εκείνα της χοληστερίνης εξηγούν το μεγαλύτερο μέρος των διατροφολόγων.

H βιολογική σκόνη konjak έχει τις εξής ιδιότητες: Είναι ελαφρύ. Θεωρείται ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Χάρη στη γλυκομανάνη απορροφά τα υγρά στο στομάχι και έτσι δεν έχουμε την επιθυμία να φάμε περισσότερο. Είναι αποτοξινωτικό.

Στην Ιαπωνία το προσθέτουν σε πολλά φαγητά, αφού καθαρίζει το έντερο και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Εξισορροπητικό, αφού εκτός από τις αδυνατιστικές του ιδιότητες, βοηθά να σταθεροποιηθεί ο γλυκαιμικός δείκτης και τα επίπεδα της χοληστερόλης. Έρευνες που δημοσιεύτηκαν στα επιστημονικά περιοδικά Diabetes Care και The American Journal of Clinical Nutrition έδειξαν ότι η γλυκομανάνη που δόθηκε σε υπερτασικούς ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και σε παχύσαρκους μείωσε τους δείκτες που συνδέονται με το λιπιδαιμικό προφίλ (χοληστερόλη, γλυκόζη στο αίμα κ.λπ.). Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιος πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό προτού πάρει konjac, γιατί ενδέχεται να επιδράσει στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που λαμβάνει.

Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σε μακαρονάδες και στο ρύζι. Στη χώρα μας διατίθεται με την μορφή σκόνης και το βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Τρόπος χρήσης : Καθημερινά διαλυμένη σε νερό. Δοσολογία : για ενήλικες 3-4γρ , για έφηβους 1-2γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου