Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Off Page Optimization


Οι Off Page Optimization διαδικασίες εστιάζονται κυρίως στην αύξηση του αριθμού των εισερχόμενων συνδέσμων και ως εκ τούτου στην αύξηση του pagerank της ιστοσελίδας. Οι διαδικασίες αυτές είναι οι κάτωθι και πρέπει να εφαρμόζονται μετά την ολοκλήρωση των On Page διαδικασιών.

Βελτιστοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο. Πώς μια επιχείρηση να μην λάβει σοβαρά υπόψη το Facebook, όταν μέσα σε 1 λεπτό γίνονται 1,87 εκατομμύρια likes ή το twitter όταν γίνονται 347 χιλιάδες tweets; Η βελτιστοποίηση των κοινωνικών δικτύων (Social Media Optimization) από τις επιχειρήσεις αφορά στη διαδικασία βελτιστοποίησης ή αύξησης της αναγνωρισιμότητας ενός προϊόντος ή υπηρεσίας χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ιογενή δημοσιότητα (viral publicity). Η συγκεκριμένη ενέργεια στόχο έχει την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην ιστοσελίδα.

Αποτελείται από τις εξής ενέργειες:

Δημιουργία Κοινωνικών Δικτύων (Social Networking)

Τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν σημαντικό ρόλο στο μάρκετινγκ των επιχειρήσεων. Στη σημερινή εποχή, τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των προϊόντων – υπηρεσιών μιας επιχείρησης καθώς και στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών σε μια ιστοσελίδα.

Blog

Η δημιουργία ενός blog με φρέσκο και ενδιαφέρον περιεχόμενο είναι ένας ανέξοδος τρόπος προώθησης μιας ιστοσελίδας καθώς μέσω αυτού δημιουργούνται σύνδεσμοι προς την ιστοσελίδα και προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες προς αυτή.

Σχολιασμοί σε forums και blogs

Η συμμετοχή σε συζητήσεις που πραγματοποιούνται στα forums και στα blogs δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προωθήσουν νέα προϊόντα – υπηρεσίες, να διαχειριστούν σωστά τη φήμη τους και να δημιουργήσουν συνδέσμους οι οποίοι πιθανόν να προσελκύσουν επισκέπτες προς την ιστοσελίδα.

Social Bookmarking

Η υπηρεσία social bookmarking είναι μια online υπηρεσία η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να αναρτούν συνδέσμους από ιστοσελίδες με άρθρα και πληροφορίες, να σχολιάζουν και να μοιράζονται οτιδήποτε θεωρούν ενδιαφέρον. Τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι η Digg και το Delicious.

Προσθήκη της ιστοσελίδας στις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης

Δείτε όλο μας το άρθρο για τις Off Page Optimization τεχνικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου