Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017


Τι είναι οι Meta Descriptions περιγραφές

Οι Meta Description– περιγραφές, οι οποίες αποτελούν HTML γνωρίσματα που παρέχουν ακριβείς και συνοπτικές επεξηγήσεις του περιεχομένου των ιστοσελίδων στους χρήστες, χρησιμοποιούνται ευρέως από τις μηχανές αναζήτησης κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναζήτησης με σκοπό την υπόδειξη ενός αποσπάσματος προεπισκόπησης μίας δεδομένης σελίδας.

Οι ετικέτες αυτές, παρότι, σύμφωνα με αρκετές πηγές πληροφοριών στο Διαδίκτυο αλλά και επίσημες πηγές ενημέρωσης των μηχανών αναζήτησης, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την κατάταξη των αποτελεσμάτων, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικές για την προσέλκυση επισκεπτών από τις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών . Πρόκειται για μικρές παραγράφους που δίνουν τη δυνατότητα στους διαχειριστές της σελίδας να διαφημίσουν περιεχόμενο στους χρήστες των μηχανών και να τους γνωστοποιήσουν τι σχέση έχει ακριβώς η σελίδα με τον όρο αναζήτησης.

Τονίζεται εδώ ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν την ετικέτα περιγραφής για να περιγράφουν την ιστοσελίδα, σε κάθε αναζήτηση που αυτή επιστρέφει ως αποτέλεσμα, αλλά τείνουν να την χρησιμοποιούν εφόσον το ερώτημα της αναζήτησης βρίσκεται μέσα στο περιεχόμενο που αποδίδεται σε αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, οι μηχανές αναζήτησης καταφέρνουν να τοποθετήσουν μία σχετική περιγραφή, κάτω από τον τίτλο του κάθε αποτελέσματος που επιστρέφουν στον χρήστη για μία αναζήτηση, ακόμη κι αν δεν έχει οριστεί κάποια Meta ετικέτα περιγραφής.

Παράλληλα, όπως αναλύεται παρακάτω, οι META ετικέτες δίνουν τη δυνατότητα στον διαχειριστή να ελέγξει λίγο περισσότερο την περιγραφή που συνοδεύει τα αποτελέσματα αναζήτησης, ή και, εάν επιθυμεί, να μη συμπεριλάβει καμία περιγραφή.

Σύνταξη

Όπως όλες οι META ετικέτες, η περιγραφή γράφεται στον <HEAD> τομέα του HTML κώδικα ως εξής:

<head><metaname=»description»content=»Το κείμενο αυτό αποτελεί παράδειγμα meta περιγραφής.» /> </head>

Καλύτερες πρακτικές για την συγγραφή των Meta Description

Δείτε όλο το άρθρο μας για την συγγραφή των meta description

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου