Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Βιολογικές βάφλες μελιού ότι καλύτερο


Οι Βιολογικές βάφλες μελιού θεωρούνται ένα από τα νοστιμότερα και συνάμα υγιεινά σνακ. Τρώγονται όλο τον χρόνο, όμως η περίοδος του καλοκαιριού είναι η ιδανικότερη. Όχι μόνο γιατί αποτελεί σνακ που κόβει την όρεξη, αλλά και γιατί αποτελεί συνήθεια των τουριστών της Βόρειας Ευρώπης, που την προτιμούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Αλλωστε η ιστορίας της βάφλας ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Οι αρχαίοι Ελληνες μαγείρευαν επίπεδα κέικ, ψήνοντας τα ανάμεσα σε δυο καυτές μεταλλικές πλάκες. Αυτή η μέθοδος συνεχίστηκε σε όλο το μεσαίωνα.

Το 1200 ένας βιοτέχνης σφυρηλατώντας μεταλλικά πιάτα ανακάλυψε το χαρακτηριστικό σχήμα των κηρήθρων. Το 1620 οι Άγγλοι προσκυνητές που ζούσαν στην Ολλανδία, μεταναστεύουν με το ξύλινο Καράβι στην Αμερική μεταφέροντας μαζί τους το Ολλανδικό wafel από το οποίο ξεκίνησαν οι γνωστές μας βάφλες. Το 1700 στα πάρτι βάφλας καθιερώνονται ως μια δημοφιλής μορφή οικογενειακής ψυχαγωγίας.

Στις ΗΠΑ το 1789 ο 3ος πρόεδρος των ΗΠΑ Thomas Jefferson, επέστρεψε από τη Γαλλία με μια μηχανή ψησίματος βάφλας, δηλαδή ένα ταψάκι που έδινε μορφή και τραγανότητα στη βάφλα. Το 1911 δημιουργείται η πρώτη ηλεκτρική μηχανή ψησίματος βάφλας και το 1955 ανοίγει το πρώτο εστιατόριο βάφλας σε ένα προάστιο της Ατλάντα. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1300 ίδια εστιατόρια.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το 1960 ο Maurice Vermersch παρουσιάζει στην διεθνή έκθεση στο Βέλγιο, την «Βάφλα των Βρυξελλών», μια συνταγή βάφλας της συζύγου του. Για πρώτη φορά η βάφλα παρουσιάζεται με κρέμα και φράουλες, ενώ τέσσερα χρόνια μετά η ίδια συνταγή παρουσιάζεται στη παγκόσμια έκθεση της Νέας Υόρκης και αλλάζει το όνομα της σε «Βέλγικη βάφλα».

Το αγαπημένο σνακ των παιδιών

Η βιολογική βάφλα με μέλι αποτελεί το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας και λιωμένο παγωτό! Φτιάχνονται τόσο εύκολα και, αν έχετε το ειδικό σκεύος για βάφλες, τις ψήνετε στιγμιαία. Το ιδανικό σερβίρισμα: Απλώνω την καυτή, αχνιστή βάφλα σε ένα πιάτο, βάζω επάνω του μια απολαυστική μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνω με άφθονη σάλτσα σοκολάτα.

Συνταγή

Αν κάποιος δεν επιθυμεί να αγοράσει έτοιμη βάφλα, μπορεί εύκολα να την φτιάξει ο ίδιος, αγοράζοντας τα υλικά. Χωρίς ιδιαίτερο κόπο θα μπορέσει να φτιάξει νόστιμες και λακταριστές βάφλες. Η συνταγή είναι εύκολη και μπορεί κάποιος να την φτιάξει με ευκολία.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

150 γρ. μαλακό βιολογικό βούτυρο
3 βιολογικά αυγά
270 γρ. βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. βιολογικό μπέκιν πάουντερ
1/4 του λίτρου βιολογικό γάλα
4 κ.σ. Βιολογικό μέλι ανθέων δάσους
1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου ψιλό
Βιολογική μερέντα με μαύρη σοκολάτα Essential

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Ο τρόπος παραγωγής είναι: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά, το αλάτι, το γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάτε στο μίξερ και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν. Βουτυρώστε την βαφλιέρα σας κι αφήστε την να ζεσταθεί. Μετά βάλετε περίπου 2 κ.σ. ζύμης κι αφήστε για 3 λεπτά έως ότου πάρει χρυσοκαφετί χρώμα. Τοποθετείστε τις βάφλες σε σχάρα γλυκού και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμα ζεστές. Πριν την άχνη αν επιθυμείτε βάλτε μερέντα και σερβίρετε ζεστή.

Αυτά όσον αγορά την έτοιμη. Αυτή του εμπορίου που υπάρχει στα καταστήματα και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχει άλλη δομή. Μην φανταστείτε ότι έχετε να κάνετε με ζύμη που είναι πολύ φουσκωμένη. Η Βιολογικές βάφλες μελιού είναι σνακ πολύ νόστιμο, εύγεστο και αν κάποιος την δοκιμάσει δύσκολα μπορεί να την ξεχάσει. Είναι με λίγα λόγια μια γευστική απόλαυση που κρατάει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου