Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Google Analytics: Τι είναι και πως μπορεί να σας βοηθήσει στο marketing του ιστοχώρου σας


Google Analytics. Μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία που δημιουργεί αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τους επισκέπτες σε μια ιστοσελίδα. Το Google Analytics είναι ο ευκολότερος τρόπος για ανάλυση διαδκικτυακών δεδομένων σε συνδυασμό με το AdWords. Βασικές λειτουργίες του είναι:

Αναφορές σε πραγματικό χρόνο: Μετρήστε τη δραστηριότητα ενώ συμβαίνει

Δείτε πόσοι χρήστες βρίσκονται στον ιστότοπό σας αυτήν τη στιγμή, από πού προήλθαν και τι παρακολουθούν. Με τις αναφορές σε πραγματικό χρόνο, θα γνωρίζετε αν το νέο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας είναι δημοφιλές, αν η σημερινή προώθηση αυξάνει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και μπορείτε να δείτε τις άμεσες επιδράσεις των αναρτήσεων σε Twitter και σε ιστολόγια.

Περιεχόμενο Analytics  – Ανάλυση

Βρείτε το δημοφιλέστερο αλλά και το πολύτιμο περιεχόμενο του ιστότοπού σας με τις αναφορές περιεχομένου στο Google Analytics. Μπορείτε να μάθετε πόσο συχνά επισκέπτονται οι χρήστες κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας, πόση ώρα μένουν και πόσο συχνά πραγματοποιούνται μετατροπές. Όλες οι αναφορές υπάρχουν στην ενότητα περιεχομένου.

Αναλυτικά στοιχεία για κινητά

Η κατανόηση των ιστότοπων, των εφαρμογών και των διαφημίσεων για κινητά, καθώς και του τρόπου με τον οποίο προωθούν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές σας, γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Το Google Analytics σάς επιτρέπει να μετράτε ιστότοπους για κινητά, εφαρμογές για κινητά και επισκέψεις από κινητές συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στον ιστό, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων προηγμένης τεχνολογίας, των βασικών τηλεφώνων και των tablet. Βοηθάμε τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να επιτυγχάνουν τους στόχους τους στις διάφορες οθόνες και τις συσκευές, παρέχοντάς τους πληροφορίες που είναι σχετικές για τους πελάτες, οι οποίες θα τους βοηθούν να αξιοποιούν τον πολύτιμο χρόνο τους. Κάντε τις απαραίτητες προετοιμασίες για τη δημιουργία στοχευμένων και αποτελεσματικών καμπανιών μάρκετινγκ που προσεγγίζουν τους επισκέπτες σας όπου και αν βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου