Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Τα νέα κουμπιά αντιδράσεων του facebook

Υπάρχει ένα πράγμα που οι χρήστες του facebook ζητούν επανειλημμένα από τον Mark Zuckerberg, σχεδόν από την ημέρα που το διάσημο κοινωνικό δίκτυο μπήκε στην ζωή μας: την επιλογή ενός “dislike button”.

Παρά τις φήμες που ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα, ο zuckerberg έχει δηλώσει αρκετές φορές πως η ύπαρξη ενός dislike button θα φέρει με την σειρά της ένα κλίμα έντονης αρνητικότητας μέσα στο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο είναι εντελώς αντίθετο με την όλη φιλοσοφία του Facebook. Ο καθένας ξέρει πως μπρεί απλά να πατήσει το κουμπί “like” όταν θέλει και αυτός είναι ένας σημαντικός τρόπος για να δείξεις συμπάθεια ή συμπόνοια σε κάποιον έχει πει τον περασμένο Δεκέμβριο σε μια ερώτηση σχετικά με την μελλοντική ύπαρξη ενός “dislike” κουμπιού. “Πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο να το κάνουμε έστι ώστε να καταλήξει να είναι μια δύναμη για το καλό και όχι μια δύναμη για το κακό”.

Και τώρα φαίνεται ότι βρήκαν επιτέλους τον ιδανικό τρόπο. Αντί να προσθέσουν ένα αρνητικό κουμπί ως επιλογή μαζί με το like κάτω από κάθε ανάρτηση, θα προσθέσουν πέντε “θετικά” για πολλαπλές χρήσεις.

Όπως ανακοίνωσε το facebook από την Παρασκευή 9/10 τα κουμπιά αυτά θα είναι διαθέσιμα σε ορισμένες περιοχές του κόσμου ώστε να γίνει ένα πρώτο χρηστικό τεστ. Ποιό συγκεκριμένα οι χρήστες του facebook σε Ισπανία και Ιρλανδία θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν την νέα εφαρμογή και ανάλογα με την αντίδρασή τους, θα έχουν ημερομηνίες και για τον υπόλοιπο κόσμο.

δείτε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου