Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ανθοϊάματα μπαχ και καταπολέμηση του στρες


 

Τι είναι η Ανθοθεραπεία;

Η Ανθοθεραπεία είναι μια ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος της ενναλακτικής ιατρικής με βάση τα ανθοϊάματα.

Που χρησιμεύουν τα ανθοϊάματα;

Στην πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων, θεραπεύοντας τα αρνητικά συναισθήματα που επηρεάζουν την ζωτικότητα και την υγεία του οργανισμού μας.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα των  ανθοϊαμάτων είναι ότι  δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια στον οργανισμό μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Ένας βασικός παράγοντας που μπορούν να βοηθήσουν τα ανθοϊαματα είναι και το καθημερινό στρες

Η  σύγχρονη καθημερινή ζωή είναι όπως όλοι γνωρίζουμε γεμάτη έντονους ρυθμούς και πολλές φορές συναισθήματα όπως άγχος και έντονο στρες που μας είναι δύσκολο να διαχειριστούμε.

Οι τρέχουσες καθημερινές απαιτήσεις,το εργασιακό άγχος , οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι μόνο μερικά από αυτά που καθημερινά μας αναγκάζουν να κινούμαστε σε φρενήρεις ρυθμούς.

Τα ανθοϊάματα Μπαχ  δε θα προσθέσουν αυτό το στοιχείο που λείπει, αλλά θα βοηθήσουν το άτομο να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή του, ή τις απαραίτητες κινήσεις και επιλογές (π.χ. επιλογή ενός καλού γιατρού) ή μια αλλαγή στη νοητική και συναισθηματική στάση, τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν αποτέλεσμα στο φυσικό σώμα.

Το ανθοΐαμα του Μπαχ Impatiens είναι το κατεξοχήν ανθοΐαμα για το στρες της καθημερινότητας. Είναι το ιδανικό για τον άνθρωπο εκείνο που κινείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς ,με μια έντονη νευρικότητα, και δυσφορία ακόμα και στις πιο απλές καταστάσεις όπως το να μην βρίσκει θέση παρκινγκ, να μην μπορεί να περιμένει στην ουρά του σουπερμάρκετ, ή που εκνευρίζονται όταν οι άλλοι λειτουργούν πιο αργά από αυτούς.

Αντιστοιχα όμως μπορεί κάποιος να νιώσει, σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις ότι η ένταση του είναι τέτοια που κινδυνευει να χάσει τον έλεγχο του και να έχει πολύ ασχημη συμπεριφορά.

Σε αυτην την περίπτωση χρειάζεται το ανθοΐαμα Cherry Plum ,το οποίο είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε τέτοιες περιπτώσεις, βελτιώνοντας άμεσα την κατάσταση και επιτρέποντας στο νου να χαλαρώσει και να μάθει να εμπιστεύεται περισσότερο την φυσική ροή των πραγμάτων, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική, πιο ξεκούραστη και αποτελεσματική στάση ζωής.

Ακόμα κατι που πολύ συχνά προκαλεί δυσφορία και εκνευρισμό είναι όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον φίλο μας, τον συγγενή μας ,το συνάδελφο μας, και διαρκώς έχουμε μια έντονη επικριτική διάθεση απέναντι σε όλους και σε όλα κατι που πολλές φορές οδηγεί σε ρήξεις και καυγάδες και εκνευρισμό.

Στην περίπτωση αυτή με το ανθοΐαμα του Μπαχ Beech, το κατάλληλο γι’ αυτή την περίπτωση, βλέπουν να αναδύεται από μέσα τους μια πολύ διαφορετική διάθεση αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, πιο ήπια, πιο συγκαταβατική και πιο γλυκιά.

Ο διαρκής εκνευρισμός υποχωρεί και αυτό τους ανακουφίζει και τους ξεκουράζει, ενώ βλέπουν συγχρόνως τους άλλους, π.χ. στην περίπτωση αυτή τα παιδιά τους, να ανταποκρίνονται με πολύ καλύτερη συμπεριφορά και να γίνονται πολύ πιο συνεργάσιμα και υπάκουα.

Στο σύνολό τους τα ανθοϊάματα είναι 38 και βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση αρκετών ψυχοσωματικών συμπτωμάτων ενώ μερικές σταγόνες που λαμβάνονται 3-4 φορές την ημέρα είναι η συνήθης πρακτική λήψης για τα περισσότερα  ανθοϊάματα  . 

Η διάρκεια της ενδεδειγμένης χρήσης τους μπορεί να ποικίλει από την εφ’ άπαξ λήψη μέχρι εβδομάδες ή και μήνες (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και χρόνια), ανάλογα με το πρόβλημα.

Τα  ανθοϊάματα  ,επειδή ακριβώς δεν έχουν παρενέργειες  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από αρκετά καταστήματα όπως φαρμακεία, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, καταστήματα βοτάνων,κλπ.

Υπάρχουν κάποιοι ειδικοί στα  ανθοϊάματα; Που μπορώ να απευθυνθώ;

Υπάρχουν εξειδικευμένοι ανθοθεραπευτές οι οποίοι θα αναγνωρίσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον σωστό συνδυασμό ανθοϊαμάτων που θα σας προσφέρει τις λύσεις που χρειάζεστε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την ολιστική ιατρική και ανθοϊάματα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας (https://angeli.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου