Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Web Marketing - Γνωρίστε το και απογειώστε την επιχείρησή σας


Ακούμε συνεχώς τον όρο Web Marketing ή ελληνιστί Διαδικτυακό Marketing. Οι περισσότεροι ξέρουν περίπου τι είναι, αλλά όχι ακριβώς. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμη εξοικειωμένοι με την χρήση του διαδικτύου, ως μέσο προσέγγισης. Στο εξωτερικό το χρησιμοποιούν κατά κόρον, με τεράστιες απολαβές.

Ευτυχώς, εδώ και πολλά χρόνια στον Ελλαδικό χώρο, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του είδους (Web Marketers), ενημερώνονται, καταρτίζονται, εκπαιδεύονται και είναι πλέον σε θέση, να αναλάβουν την διαδικτυακή προβολή μιας επιχείρησης.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WEB MARKETING?

Καταρχήν να πούμε πώς, συχνά, συγχέεται με τον όρο της διαφήμισης. Ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση. Στο μυαλό των ανθρώπων, διαφήμιση είναι εκείνη με την οικογένεια να τρώει πρωινό και να χαίρονται πολύ που διάλεξαν το συγκεκριμένο βούτυρο. Πάμε τώρα στα ουσιώδη.

Το Web Marketing, είναι μια αλληλουχία ενεργειών, η οποία χρησιμοποιώντας διάφορους τεχνικούς τρόπους, που βασίζονται στο παντοδύναμο internet, φέρνει τον πελάτη, από το σπίτι του, στην πόρτα σας.

Με λίγα λόγια, λειτουργεί ως δίαυλος, ανάμεσα στον δυνητικό καταναλωτή και σε εσάς.

Λόγω της απειρίας του κόσμου, υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση, πως αν κάνεις μια ιστοσελίδα φτάνει. Ο παγκόσμιος ιστός, βρίθει από ιστοσελίδες, οι οποίες φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Ο καθένας μπορεί να κάνει μια από δαύτες, ακόμη και μόνος του. Αμφιβόλου ποιότητας και συντονισμού, βέβαια, αλλά μπορεί.

Ωραία, και την έφτιαξες. Τώρα; Θα την αφήσεις να περιμένει ως άλλη Αμερική, να την ανακαλύψουν; Μπα. Ο Κολόμβος πέθανε. Χωρίς την κατάλληλη διαχείριση και προώθηση είναι ακόμα μια σταγόνα στον ωκεανό.

Κι εδώ, αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες. Ποια είναι όμως τα πρώτα βήματα, που πρέπει να κάνει ένας Web Marketer, έτσι ώστε να προετοιμάσει το έδαφος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου