Το Magento και το WooCommerce είναι οι δύο πιο δημοφιλείς και πολύ αποτελεσματικές πλατφόρμες ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά αυτές τις μέρες. Και οι δύο, έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και είναι κατάλληλες για διάφορες ανάγκες. Το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο του WordPress, ενώ το Magento είναι ένα αυτόνομο προϊόν.
Το WooCommerce τέθηκε σε λειτουργία το 2011 και από τότε έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές και έχει γίνει το πιο δημοφιλές plugins για το WordPress, το οποίο είναι ένα από τα πιο περιζήτητα CMS.
Από την άλλη πλευρά, το Magento είναι ένα αυτόνομο εργαλείο που τώρα ανήκει στο eBay. Έχει επίσης πιστούς και φανατικούς υποστηρικτές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μεγάλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις που διαχειρίζονται ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.
Εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση στο διαδίκτυο, αυτές οι δύο πλατφόρμες θα εμφανιστούν σίγουρα στις επιλογές σας. Ας εξετάσουμε καλύτερα τις δύο αυτές επιλογές που έχετε αναλύοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.
Οι ομοιότητες
1. Και οι δύο είναι εύκολες στη ρύθμιση
Το WooCommerce ήταν αρκετά εύκολο να εγκατασταθεί και αποδείχθηκε ότι είναι η καλύτερη πλατφόρμα για αρχάριους καθώς είναι εύκολο να προσαρμοστεί μέσω του WordPress που προσφέρει μια σειρά από εργαλεία (plugins).
Ομοίως, η ευελιξία του Magento όσον αφορά την προσαρμογή είναι επίσης γνωστή και απλά αξιοσημείωτη. Απλώς απαιτεί από εσάς να έχετε γνώσεις σχεδίασης, ανάπτυξης και κωδικοποίησης για να το λειτουργήσετε.
2. Και οι δύο είναι φιλικοί προς το χρήστη
Για τους χρήστες του WordPress, η συνεργασία με το WooCommerce γίνεται πολύ πιο εύκολη. Είναι προγραμματισμένο να συνεργάζεται με το WordPress. Ομοίως, το Magento, μόλις εγκατασταθεί και λειτουργεί, είναι εύκολο στη χρήση. Όντας ως ένα αυτόνομο εργαλείο, η χρήση του μπορεί να είναι λίγο πιο πολύπλοκη από το WooCommerce, αλλά έχει τα δικά του οφέλη της ανεξάρτητης πλατφόρμας.
3. Και οι δύο είναι ελεύθερες για χρήση αρχικά
Η αρχική έκδοση και των δύο είναι ελεύθερη για χρήση. Θα λάβετε μεγάλο εύρος βοήθειας και από τις δύο αντίστοιχες κοινότητες καθώς και όταν έχετε ερωτήσεις ή και απορίες.
4. Και οι δύο είναι Open Source
Τόσο το Magento όσο και το WooCommerce είναι πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αρχικός κώδικας είναι ελεύθερα διαθέσιμος σε οποιονδήποτε και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστοσελίδα προσαρμόζοντάς την σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους και παράλληλα μπορούν να την επεξεργαστούν και να την τροποποιήσουν.
5. Τεράστια κοινοτική υποστήριξης
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το Magento και το WooCommerce έχουν τόσο μεγάλες κοινότητες υποστήριξης. Και οι δύο πλατφόρμες διαθέτουν έμπειρους προγραμματιστές ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να μοιράζονται τις δικές τους εκδόσεις με άλλους συναδέλφους για να συνεχίσουν έτσι να συμβάλλουν και να μοιράζονται το έργο τους.
6. Διαχείριση χωρίς περιορισμούς
Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι μπορείτε να ανεβάσετε όσα προϊόντα θέλετε χωρίς καθόλου περιορισμούς και να τα οργανώσετε αποτελεσματικά με οποιαδήποτε από τις δύο πλατφόρμες. Σας προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιάσετε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, η οποία με τη σειρά της είναι καλή για επιχειρήσεις με εκτεταμένες σειρές προϊόντων.
Διαφορές
Υπάρχουν μερικές μεγάλες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο λογισμικών ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου:
1. Επίπεδο πολυπλοκότητας στη δημιουργία
Παρόλο που επιχειρείτε να μπείτε στον κόσμο των επιχειρήσεων, πρέπει να αντιμετωπίσετε και ορισμένα εμπόδια, αλλά ποτέ δεν θέλετε η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου να είναι αυτή που θα σας δημιουργήσει τα προβλήματα. Εάν γνωρίζετε το WordPress, τότε είναι απλό να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce. Ακόμα κι αν δεν έχετε έναν ιστότοπο WordPress, μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το WooCommerce, καθώς προορίζεται για αρχάριους. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς με το Magento, καθώς είναι πολύ περίπλοκο, ακόμα και με την δωρεάν έκδοση. Θα πρέπει να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις σχετικά με την κωδικοποίηση και την HTML για να συνεργαστείτε με το Magento έτσι ώστε να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
2. Διαφορά στο κόστος
Αρχικά, οι δύο πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου είναι δωρεάν (αν και υπάρχει μια έκδοση Enterprise του Magento που είναι επι πληρωμή). Μπορείτε να τα κατεβάσετε και να ξεκινήσετε την κατασκευή του καταστήματός σας αμέσως. Ωστόσο, η προσθήκη επεκτάσεων στο Magento είναι επίσης μια αναγκαιότητα καθώς μεγαλώνετε και προσφέρετε στους πελάτες σας μια εξαιρετική εμπειρία αγορών και θα διαπιστώσετε ότι θα χρειαστεί να δαπανήσετε χρήματα με το Magento.
Ένα κόστος που ίσως δεν έχετε εξετάσει είναι η φιλοξενία του site. Το WooCommerce δεν είναι τόσο απαιτητικό σε πόρους σε σχέση με το Magento. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε δικό σας dedicated server, καθώς αυξάνεται το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων σας, διαφορετικά ο ιστότοπός σας θα τρέχει αργά.
Σύνοψη
Εάν θέλετε μια εύκολη στη χρήση, οικονομικά αποδοτική και εύχρηστη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, και ιδίως αν κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο τότε το WooCommerce είναι η τέλεια εφαρμογή για εσάς.
Το Magento, από την άλλη πλευρά, είναι πιο κατάλληλο για μεγάλες επιχειρήσεις με δικές τους ομάδες ανάπτυξης ή επιχειρήσεις που μπορούν να ξοδέψουν χρήματα για την παραμετροποίησή του και την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του.
Και οι δύο επιλογές είναι εκπληκτικές με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εσείς καλείστε να αποφασίσετε τι λειτουργεί καλά και τι όχι με την επιχείρησή σας και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου