Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Πως να επιλέξεις το κατάλληλο άρωμα



Η επιλογή ενός αρώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είτε πρόκειται για Αρώματα Γυναικεία, είτε για Αρώματα Ανδρικά, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να διαλέξουμε το κατάλληλο ανάμεσα στα Αρώματα, που θα ταιριάζει σε εμάς και μόνο σε εμάς.

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από το βασικότερο, γιατί είπαμε τη λέξη κανόνες και ίσως σε τρομάξαμε λίγο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι το ένστικτο. Όσοι κανόνες και να υπάρχουν, αν το άρωμα που θα βάλεις πάνω σου δεν ικανοποιεί, τους αισθητικούς νευρώνες της όσφρησης, ακυρώνονται απευθείας.

Η όσφρηση είναι η πιο ισχυρή αίσθηση. Με τις μυρωδιές δένουμε συνειρμικά πρόσωπα και καταστάσεις. Τα βρεφάκια αναγνωρίζουν τη μαμά τους με τη μυρωδιά. Αν μετά από πολλά χρόνια, συναντήσουμε μια γνώριμη μυρωδιά, θα θυμηθούμε με τι την έχουμε συνδεδεμένη. Με μια εικόνα δεν θα συμβεί το ίδιο.

Για αυτό η επιλογή του αρώματος που θα μας συνοδεύει είναι και σημαντική, αλλά και πολύ προσωπική υπόθεση. Δεν αφορά κανέναν άλλον, παρά μόνο εμάς. Φυσικά και είναι καίριο το πώς αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι που έρχονται σε άμεση επαφή μαζί μας, όπως ο σύντροφος, αλλά αν εμείς δεν αισθανόμαστε καλά με αυτό, όλα τα άλλα δεν ισχύουν.

Τρομάξες; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.

Εντάξει είναι λίγο αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σε βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία. Συγκεντρώσαμε λοιπόν, κάποιους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη, προκειμένου να καταλήξεις στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις.

Πάμε λοιπόν:

Σύμφωνα με την Προσωπικότητα

Μην απαξιώνεις την προσωπικότητα. Όσο και να ταιριάζει στο δέρμα σου, αν δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, θα γίνει μια ωραιότατη παραφωνία.

Χαμηλών Τόνων

Αν είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων δεν σου ταιριάζουν τα έντονα Αρώματα. Μπορείς να επιλέξεις πιο γλυκές και ανάλαφρες μυρωδιές. Ας πούμε Αρώματα Γυναικεία που έχουν ως βάση τα φρούτα και βασίζονται στην ευωδία, για παράδειγμα της φρέσκιας φράουλας, του μάνγκο ή του λεμονιού. Για τους κυρίους βέβαια αυτής τη κατηγορίας, προτείνουμε Ανδρικά Αρώματα Τύπου ξυλώδη που αναδύουν ζεστή και πιπεράτη αίσθηση.

Δείτε όλο μας το άρθρο για την επιλογή του σωστού αρώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου