Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Το Twitter σε κρίση: H μεγάλη έξοδος


Τέσσερα στελέχη της δημοφιλούς σελίδας δικτύωσης αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ποιος θα αναλάβει τώρα;

Ο επικεφαλής προϊόντος Κέβιν Βάιλ, ο επικεφαλής μηχανικός Άλεξ Ρότερ, η υπεύθυνη παγκόσμιας ενημέρωσης Κέιτι Τζομπς και η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού Σκιπ Σιπερ είναι τα τέσσερα στελέχη που αποχώρησαν από την Twitter.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τζακ Ντόρσεϊ, επιβεβαίωσε τις αποχωρήσεις, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τους λόγους των αποχωρήσεών τους, ωστόσο πηγές αναφέρουν πως τα στελέχη είχαν εξαντληθεί από την συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των μεγεθών της εταιρείας, χωρίς να βλέπουν αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο Τζακ Ντόρσεϊ ανακοίνωσε πως ο Άνταμ Μπέιν και ο Άνταμ Μέσσιντζερ θα αναλάβουν προσωρινά της θέσεις των επικεφαλής προϊόντος και επικεφαλής μηχανικών αντίστοιχα.

Το Twitter έχει στραφεί και κατά το παρελθόν στην αναζήτηση υψηλού επιπέδου στελεχών, καθώς η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μία σειρά αλλαγών από τότε που ο Τζακ Ντόρσεϊ ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει τεράστια πίεση από τους μετόχους, καθώς αυτόν τον μήνα η μετοχή της εταιρείας κινήθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει πτώση 55% τους τελευταίους 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου