Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Google: Think mobile


Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: «Τα κινητά τηλέφωνα σε συνδυασμό με το διαδίκτυο έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα και κάνουν έρευνα για τις σημαντικότερες αγορές τους, και είναι πλέον η πιο έμπιστη βοήθεια σε αυτό το αγοραστικό τους ταξίδι».

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2016 - Οι αναζητήσεις για αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων εκτοξεύθηκαν το 2015, προσπερνώντας για πρώτη φορά τις αναζητήσεις από σταθερούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Το 2016, η τάση ενισχύθηκε τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, όπου το 58% του συνολικού πληθυσμού πλέον χρησιμοποιεί smartphone.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τους marketers και τις εταιρείες προϊόντων;

Για να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις και να παρακινήσει περαιτέρω συζητήσεις,  η Google οργάνωσε την πρώτη Think Mobile εκδήλωση στην Αθήνα, με σκοπό να αναδείξει τη δυναμική των κινητών τηλεφώνων και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τους marketers.

Αρκετοί ομιλητές, μετά την εισαγωγή του Γρηγόρη Ζαριφόπουλου, Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μίλησαν για θέματα σχετικά με το μέλλον της τεχνολογίας και τις πρόσφατες καινοτομίες  που έχει παρουσιάσει η Google στο κόσμο των κινητών τηλεφώνων. Μία τέτοια εφαρμογή είναι το Google Allo, ένας καινούργιος έξυπνος τρόπος ανταλλαγής μηνυμάτων,  για Android και iOS, που συνδυάζει τα μηνύματα με το Google Assistant - με το οποίο ο χρήστης μπορεί να συνομιλήσει - για να εμπλουτίσει την εμπειρία του με επιπλέον δυνατότητες (όπως emojis, κρατήσεις εισιτηρίων, προτάσεις προϊόντων, κ.α.)

Δείτε όλο το άρθρο για το think mobile της Google

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Η Google μειώνει κατά 65% το μέγεθος των app updates



Στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, το μέγεθος των app updates ήταν αρκετά μεγάλο, αφού στην ουσία ξανακατέβαζες ολόκληρη την εφαρμογή. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, εταιρείες σαν την Apple και την Google βρήκαν τρόπους ώστε κατά την διάρκεια του update οι συσκευές μας να κατεβάζουν μόνο ότι χρειάζονται, και όχι ολόκληρη την εφαρμογή. Τώρα, η Google το πάει ένα βήμα παραπέρα, συρρικνώνοντας το app update έως και 65%.

Σε ένα post στο Android Developer Blog, η Google παρουσίασε έναν νέο τρόπο για το packaging των app updates σε μορφή file-by-file patching. Σύμφωνα με την Google, «Το File-by-File είναι βασισμένο στο να εντοπίζει τις αλλαγές στα μη συμπιεσμένα δεδομένα. Για να δημιουργήσουμε το patch, πρώτα κάνουμε αποσυμπίεση παλαιών και καινούργιων αρχείων πριν υπολογίσουμε το δέλτα (ακόμη χρησιμοποιούμε bsdiff εδώ). Ύστερα για να εφαρμόσουμε το patch, αποσυμπιέζουμε το παλιό αρχείο, εφαρμόζουμε το δέλτα στο αποσυμπιεσμένο περιεχόμενο και συμπιέζουμε το νέο αρχείο».

Ωστόσο, η Google σημειώνει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πιο αργή, καθώς απαιτεί μεγαλύτερη επεξεργασία. Έχουν υπολογίσει ότι η επανασυμπίεση μπορεί να κάνει 1 δευτερόλεπτο το mb σε μια σύγχρονη συσκευή (μετά το 2015), και περισσότερο σε παλαιότερες. Επιπλέον, υπολόγισαν ότι αν το patch γίνει το μισό σε μέγεθος, τότε θα πάρει διπλάσιο χρόνο για να εφαρμοστεί στις συσκευές.

Για αυτόν τον λόγο, η Google δήλωσε ότι το file-by-file patching θα εφαρμοστεί μόνο στα auto-updates, τα οποία γίνονται στο background σε στιγμές που ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί την συσκευή του, συνήθως κατά την βραδινή φόρτιση της συσκευής.

Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δημιουργία μίας αποτελεσματικής ιστοσελίδας για κινητές συσκευές

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ


Τα άτομα που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές προηγμένης τεχνολογίας, όπως iPhone ή τηλέφωνα Android, μπορούν να βλέπουν τυπικές διαφημίσεις AdWords και τυπικούς ιστότοπους. Το ότι οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να δουν στο κινητό τηλέφωνό τους τον ιστότοπό σας όπως ακριβώς εμφανίζεται στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, δεν σημαίνει και ότι ο ιστότοπος είναι φιλικός προς κινητές συσκευές.

Για να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες που χρησιμοποιούν κινητά, θα ήταν χρήσιμο να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για κινητά που είναι προσαρμοσμένος στη μικρή οθόνη και διευκολύνει τα άτομα να προβαίνουν σε αγορές ή άλλες ενέργειες στον ιστότοπό σας.

Κατά το σχεδιασμό του ιστότοπού σας, εστιάστε στην απλή πλοήγηση και στην επισήμανση τοπικών επιλογών της επιχείρησής σας. Επίσης, το AdWords χρησιμοποιεί την ταχύτητα με την οποία φορτώνεται η σελίδα σας, για να αξιολογήσει πόσο χρήσιμη είναι για τους πελάτες σας.

Δείτε τη βαθμολογία του ιστότοπού σας όσον αφορά τη φιλικότητα προς κινητά και την ταχύτητα και μάθετε πώς μπορείτε να τον βελτιώσετε. Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας.

Δείτε όλο μας το άρθρο εδώ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Social Media: 9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις


Υπάρχει λίστα με dont’s στα social media; Προφανώς και υπάρχει…

1. Να στέλνεις μηνύματα ‘ευχαριστώ για την αποδοχή/ follow’
Όχι. Απλά όχι. Είναι ήδη άβολο να κάνεις add άγνωστο κόσμο μην το κάνεις χειρότερο.

2. Να έχεις ιδιωτικό το instagram σου ενώ παράλληλα το χρησιμοποιείς για επαγγελματικούς λόγους
Προφανώς και μπορείς να κάνεις ιδιωτικό το instagram σου, δικό σου είναι του βάζεις φωτιά και το καις που λέει ο λόγος, αλλά αν η δουλειά σου απαιτεί κάποια sponsored posts χρειάζεται να το έχεις δημόσιο, γιατί αλλιώς δεν πετυχαίνεις το σκοπό σου.

3. Να ανεβάζεις quotes ή διαφήμιση μαγαζιού και να κάνεις tag διάφορους φίλους
Μπορεί το Σάββατο να έχει r’n’b πάρτι στο μαγαζί που δουλεύεις αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις tag τους φίλους σου για να το δουν. Είναι σαν να τους κολλάς αφίσα στο πρόσωπο και να τους αναγκάζεις να κυκλοφορήσουν έξω με αυτήν. Ευτυχώς το facebook πλέον σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα εμφανίζονται τα tagαρισμένα posts στον τοίχο σου.

4. Να σχολιάζεις σε status update φίλου και να μιλάς για σένα
Η αυτοαναφορικότητα μερικών ανθρώπων με κάνει να θέλω να πάω σπίτι τους και να τους βγάλω το ρούτερ από την πρίζα. Δεν γυρνάει ο κόσμος γύρω από σένα και όσο χαζό και αν σου ακούγεται δεν είναι απαραίτητο να αφήσεις σχόλιο αν δεν έχεις να πεις κάτι εποικοδομητικό.

5. Να είσαι αγενής
Αγένεια στα social media, αυτή η μάστιγα- δυστυχώς αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δεν λύνεται τόσο απλά. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν έσβηνε αυτόματα το ρούτερ σε κάθε υβριστικό, ηλίθιο, ρατσιστικό, έξαλλο, σεξιστικό σχόλιο που έκανε κάποιος, μέχρι τότε τουλάχιστον μπορούμε να αγνοούμε/ μπλοκάρουμε/ διαγράφουμε άτομα που νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να μιλάνε άσχημα απλά γιατί έχουν πρόσβαση στο internet.

6. Να γράφεις ‘στο κλέβω’
Εντάξει αυτό είναι δική μου παραξενιά, για κάποιο λόγο με εκνευρίζει αφόρητα αυτό το σχόλιο- το βρίσκω περιττό και ανούσιο.

7. Να στέλνεις συνέχεια ειδοποιήσεις για παιχνίδια
Ποιος παίζει ακόμα παιχνίδια στο facebook και γιατί στέλνετε ειδοποιήσεις για έξτρα ζωές; Ποιοι είστε; Παίξτε παιχνίδια στο κινητό σας όπως όλοι οι άνθρωποι.

8. Να κάνεις like τα δικά σου posts
Γιατί; Γιατί το κάνεις αυτό;

9. Να βάζεις δέκα χιλιάδες hashtag
Οκ, καταλαβαίνω ότι θέλεις να μαζέψει αρκετά likes η φωτογραφία σου, τουλάχιστον βάλε σωστά hashtag- τα #καλημέρα #καφεδάκι #στο #μπαλκόνι #με #την #καλύτερη #παρέα, συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω αλλά είναι λάθος χρήση.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Νέο εργαλείο από την Google


Νέο εργαλείο από την Google, βοηθά τους αναγνώστες να τσεκάρουν αν οι ειδήσεις είναι αληθινές!

Αλήθεια ή ψέματα; Το νέο εργαλείο της Google έρχεται να βοηθήσει τους αναγνώστες στον έλεγχο των ειδήσεων που διαβάσουν στο Ιντερνετ.

«Στα επτά χρόνια που έχουμε ξεκινήσει την επισήμανση των άρθρων στις Ειδήσεις Google, έχουμε ακούσει πολλούς αναγνώστες να απολαμβάνουν την εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα τύπων περιεχομένου», τόνισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και ανέφερε:

«Σήμερα, προσθέτουμε ένα ακόμη ταγκ, το Fact check, για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες να βρουν τον έλεγχο στις ειδήσεις».

Πλέον, οι αναγνώστες θα είναι σε θέση να δουν αν οι ειδήσεις που διαβάζουν είναι πλαστές ή αν οι ισχυρισμοί στον τίτλο είναι ψευδείς ή έχουν μεγαλοποιηθεί.

Μέσα από μια αλγοριθμική διαδικασία από τη schema.or, οι ειδήσεις θα συνδέονται με τον έλεγχο άρθρων και ιστοσελίδων. Αυτό θα επιτρέπει στους αναγνώστες να επικυρώνουν ή να ξεσκεπάζουν ειδήσεις και ιστορίες που διαβάζουν στο Διαδίκτυο.

Δείτε ακόμη: Google: 10 πράγματα που μπορεί να μην ξέρατε

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Είναι η διαφήμιση Pay Per Click (PPC) κατάλληλη για την επιχείρησή μου;

ΑΣ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΥΤΗ.

Οι άνθρωποι συχνά μου λένε ότι δεν κάνουν κλικ στις διαφημίσεις. Ωστόσο, οι στατιστικές και το παρακάτω infographic δείχνει άλλα πράγματα…



Οι αγοραστές κάνουν κλικ στις πληρωμένες διαφημίσεις.

Αυτοί που αναζητούν(κάνουν έρευνα) κάνουν κλικ στα φυσιολογικά αποτελέσματα.

Σχεδόν το 65% των κλικ στις εμπορικές λέξεις-κλειδιά είναι για τις διαφημίσεις PPC. «Εμπορικές» λέξεις-κλειδιά είναι οι λέξεις που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όταν ψάχνουν να αγοράσουν κάτι.

Η διάταξη της σελίδας της Google κινείται όλο και περισσότερο προς την εμφάνιση των διαφημίσεων αυτών.(άλλωστε τα τέσσερα(4) πρώτα αποτελέσματα είναι από τις διαφημίσεις αυτές)

Και για να μην ξεχνάμε: Η Google Inc. είναι μια εταιρία 460 δισεκατομμυρίων $.

Οι 10 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους μια επιχείρηση θα πρέπει να δημιουργήσει μία καμπάνια στο AdWords.



Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Internet marketing γιατί είναι τόσο σημαντικό για τις επιχειρήσεις




Σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες, τα τελευταία χρονια, ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας κυλάει διαδυκτιακά. Σχεδόν όλοι μας σερφάρουμε ψάχνοντας, μαθαίνοντας, αγοράζοντας, διασκεδάζοντας και μοιράζωντας πράγματα. Σαφώς αυτό συμπεριλαμβάνει και τις επιχειρήσεις. Όλο και περισσότερες εταιρίες επενδύουν στην διαδυκτιακή παρουσία τους, αφήνοντας πίσω παραδοσιακές μεθόδους marketing. Το σκεπτικό ότι το internet marketing δεν μπορεί να αποφέρει καρπούς είναι άτοπο και λάθος.

Για τις μικρές επιχειρήσεις, το παραδοσιακό μάρκετινγ είναι από μόνο του δύσκολο και με πολλά εμπόδια όπως το υψηλό κόστος, η έλειψη αγοραστικού κοινού και η επικοινωνία με υποψήφιους πελάτες. Αντιθέτως, το internet marketing, καταρίπτει τους παραπάνω φραγμούς και προσφέρει πολλά περισσότερα στις επιχειρήσεις.

ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΟ

Κάποιοι λένε πως το να διαφημηστείς online είναι δωρεάν. Αυτό είναι μύθος. Φυσικά, είναι πολύ φτηνότερο σε σύκριση με το συμβατό μάρκετινγκ. Κατά βάση χρειάζεται να επενδύσει κάποιος χρόνο, δημιουργικότητα και συνδιασμούς τεχνικών. Οσο ψηλότεροι οι στόχοι που θέτει κάποιος, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να αφιερώσει, να έχει μία στρατηγική και τα κατάλληλα άτομα να την εκτελέσουν.

Δείτε όλο το άρθρο μας εδώ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ολοκλήρωση ανακατασκευής ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση Ο.Ε."


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση
Ο.Ε."

Δείτε περισσότερα εδώ

Ολοκλήρωση ανακατασκευής ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση Ο.Ε."


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση
Ο.Ε."

Δείτε περισσότερα εδώ

Ολοκλήρωση ανακατασκευής ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση Ο.Ε."


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση
Ο.Ε."

Δείτε περισσότερα εδώ

Ολοκλήρωση ανακατασκευής ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση Ο.Ε."


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση
Ο.Ε."

Δείτε περισσότερα εδώ

Ολοκλήρωση ανακατασκευής ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση Ο.Ε."


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας για την εταιρία "Χυτήρια Ένωση
Ο.Ε."

Δείτε περισσότερα εδώ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε αν ο ιστοχώρος σας έχει όλες τις προϋποθέσεις για την προώθησή του

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το internet marketing, για να φέρετε επισκέπτες στον ιστότοπό σας, αλλά ο ιστότοπός σας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους χρήστες να αγοράσουν αυτά που προσφέρει η επιχείρησή σας;

Στο άρθρο μας αυτό θα δούμε αν έχει ο ιστότοπός σας όλες τις προϋποθέσεις για την προώθηση και προβολή του στο διαδίκτυο;

Ας το μάθουμε.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016


Η αποστολή ενημερωτικών δελτίων και ειδικών προσφορών σε πελάτες μέσω email παίζει σημαντικό ρόλο σ’ ένα σωστό πλάνο marketing, γιατί θεμελιώνει και χτίζει σχέσεις με τους πελάτες σας, δεν κοστίζει πολύ και λειτουργεί εξίσου καλά και στις κινητές συσκευές.

Δείτε εδώ όλο το άρθρο

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016


Rentalstar - Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες και Δράμα, Δείτε την ιστοσελίδα, Rentalstar

Τα 10 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το website σας


Είτε είστε στο στάδιο της εκκίνησης, όπου ψάχνετε το σωστό design για το νέο σας website, είτε έχετε ήδη ένα και ψάχνεστε για αλλαγές, (ανασχεδιασμός ιστοσελίδας)το σίγουρο είναι ένα: ότι θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για την έρευνά σας.

Στην έρευνά σας καλή επιλογή θα μπορούσε να είναι στο να τσεκάρετε ιστοσελίδες ανταγωνιστών καθώς και layouts και templates που σας ταιριάζουν περισσότερο. Ωστόσο, μερικές φορές, τυγχάνει να καταπιανόμαστε τόσο πολύ στην γενικότερη εικόνα της ιστοσελίδας με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία και κυρίως τα συστατικά που κάνουν ένα website πετυχημένο και αποτελεσματικό.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 10 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ WEBSITE ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ:

1. Ένας τίτλος που τραβάει την προσοχή του κοινού

Μόλις ένας επισκέπτης έρχεται στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να έχετε κάτι που θα τραβήξει την προσοχή τους, κάτι που θα του πει, «Γεια σου, έχεις έρθει στο σωστό μέρος!».

Ο τίτλος είναι ουσιαστικός και θα βοηθήσει στο να αποφασίσει ο επισκέπτης αν θα μείνει για να μάθει περισσότερα ή αν θα αποχωρήσει.

Οι καλύτεροι τίτλοι πρέπει να επικεντρώνουν στο πώς η εταιρεία ή το εμπορικό σήμα σας ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών σας σε ένα σύντομο μήνυμα τριών έως οκτώ λέξεων.

2. Social media κουμπιά και links

Όλος ο κόσμος ασχολείται πλέον με τα social media. Είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο. Προκειμένου για την εταιρία σας για να προσελκύσει πελάτες και δυνητικούς πελάτες, μια ενεργή παρουσία στα social media είναι απαραίτητη.

Μην ξεχνάτε να βάζετε τα  κουμπιά (από τα social media) σε εμφανές σημείο επάνω καλύτερα στο header των σελίδων σας με συνδέσμους (links) που να οδηγούν στις αντίστοιχες σελίδες τους.

3. Απλή πλοήγηση

Αν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας δεν μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που ψάχνουν γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία, η ιστοσελίδα σας έχει αποτύχει.

Οι χρήστες του Διαδικτύου είναι απίστευτα ανυπόμονοι, και σε πολλές περιπτώσεις όταν κάτι διαρκεί περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για την αναζήτηση πληροφοριών.

Το φιλικό μενού παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική πλοήγηση της ιστοσελίδα σας και θα πρέπει να περιλαμβάνει σαφείς τίτλους που συνδέονται με τις σελίδες που περιγράφουν την εταιρεία σας, τις υπηρεσίες που προσφέρονται και άλλες σημαντικές σελίδες όπως blog, μαρτυρίες ευχαριστημένων πελατών κ.α.

Κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη

4.  Δείξτε που βρίσκεστε στον χάρτη

Θα πρέπει οι επισκέπτες να σας βρουν εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν απ’το site και να τους παρέχετε οδηγίες πως μπορούν να έρθουν σε εσάς.

Τι καλύτερο λοιπόν από την χρήση ενός χάρτη (Google Maps) που θα δείχνει ξεκάθαρα την ακριβή τοποθεσία σας και θα είναι συμβατός με όλες τις συσκευές και τα smartphones.

5. Δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς δράση (call to action)

Ακόμη και το πιο καλοσχεδιασμένο site δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό εάν οι επισκέπτες δεν είστε σίγουροι για το πώς θα προχωρήσουν.

Για παράδειγμα μπορείτε να συμπεριλάβετε μια πρόσκληση για δράση η οποία είναι σαφής και εύκολη να ακολουθήσει κανείς – «Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε σήμερα», ή «αγοράστε το προϊόν σας XYZ εδώ» οι επισκέπτες σας θα ξέρουν πώς να προχωρήσουν στην κατεύθυνση που θέλουν και που επίσης εσείς επιθυμείτε.

Δείτε όλο το άρθρο εδώ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016


Κατασκευή eshop για την εταιρία "ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ Α.Ε."



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και η κατασκευή του eshop για την εταιρία «Electrobox Μουράτογλου Ηλεκτραποθήκη ΑΕ.»  που ασχολείται με το ηλεκτρολογικό υλικό (χονδρική και λιανική πώληση) και δραστηριοποιείται στην Κοζάνη και τα Γρεβενά.

Για την κατασκευή του eshop διαλέξαμε το Magento ένα από τα πιο δημοφιλή και ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ταυτόχρονα έγινε και διασύνδεση του ERP της εταιρίας με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δείτε το eshop της εταιρίας

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Η Google προσπαθεί να κάνει τo Google Maps πιο κατατοπιστικό


Η Google θέλει να βελτιώσει την ακρίβεια και το εύρος των πληροφοριών που παρέχει το Google Maps σε σχέση με πράγματα όπως εστιατόρια και καταστήματα.

Ο γίγαντας του διαδικτύου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προσέθεσε νέες επιλογές για την υποβολή προτάσεων για αλλαγές σε καταχωρίσεις σχετικές με επιχειρήσεις και σημαντικά κτίρια όταν οι άνθρωποι αναζητούν μέρη μέσω του Google Search. Παράλληλα, καθίσταται δυνατή η προσθήκη νέων τοποθεσιών όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Google Maps σε Android ή iOS.

Οι χρήστες Android μπορούν πλέον να προσθέτουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα μέρη, όπως π.χ. το αν ένα εστιατόριο προσφέρει φαγητό για χορτοφάγους, ή αν έχει καλή λίστα με μπύρες, ή αν είναι γεμάτο κάποια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

«Το να γνωρίζουμε αυτό το είδος των λεπτομερειών μας βοηθά να έχουμε βαθύτερη κατανόηση ενός μέρους, έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθούμε καλύτερα τους χρήστες για να βρίσκουν τα μέρη που σχετίζονται περισσότερο με τις αναζητήσεις τους» έγραψε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ο διευθυντής προϊόντος του Google Maps, Νίραβ Μέτα.

Όμως, ακριβώς επειδή πλέον καθίσταται ευκολότερη για τους ανθρώπους η προσθήκη πληροφοριών για χώρους ενδιαφέροντος, η Google προσθέτει ένα δίχτυ ασφαλείας. Όταν ένας χρήστης προτείνει αλλαγές σε μια καταχώρηση, τότε θα απαιτείται πρώτα η έγκριση άλλων χρηστών iPhone και Android, προτού οι αλλαγές αυτές εμφανιστούν ως δεδομένο στο υπόλοιπο κοινό.

«Όταν εξασφαλίζονται αρκετές ψήφοι για να είμαστε σίγουροι ότι η πρόταση είναι ακριβής, τότε θα δημοσιεύεται στον χάρτη» εξηγεί ο Μέτα.

Στο παρελθόν, η Google είχε προβλήματα σε σχέση με αλλαγές στο Maps που υπέβαλλαν χρήστες. Πέρυσι, μάλιστα, η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την υπηρεσία Map Maker για μερικούς μήνες, αφότου παρουσιάστηκαν φαινόμενα βανδαλισμού – όπως π.χ. ένα ρομπότ Android που έκανε την …ανάγκη του πάνω στο λογότυπο της Apple.

Πηγή: Fortune.com

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πως μπορείτε να διαφημίσετε την επιχείρησή σε τοπικό επίπεδο μέσω του διαδικτύου


Πως μπορείτε να διαφημίσετε την επιχείρησή σας τοπικά

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που έρχονται σε επαφή πωλητές και αγοραστές. Ο τηλεφωνικός κατάλογος έχει πλέον αντικατασταθεί από μηχανές αναζήτησης, διαδικτυακούς καταλόγους και social media. Τα ψηφιακά αυτά μέσα αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμα αν θέλετε να απευθυνθείτε σε πελάτες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την επιχείρησή σας. Στο άρθρο μας αυτό θα δείτε γιατί η διαφήμιση σε τοπικό επίπεδο είναι σημαντική, που μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις διαφημίσεις και όσα μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την προβολή σας σε ένα τοπικό κοινό. Το διαδίκτυο είναι παντού – θα πρέπει να είστε και εσείς Ας πούμε ότι έχετε ένα κατάστημα ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη. Οι χρήστες από την Χαλκιδική σας βρίσκουν στο internet όπως και οι χρήστες από το Σίδνεϊ και την Νέα Υόρκη. Επειδή όμως δεν είναι πολύ πιθανόν κάποιος από την Νέα Υόρκη να χρειάζεται αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, προφανώς δεν είναι καλή ιδέα να δαπανήσετε χρήματα για διαφήμιση σε χρήστες στην Νέα Υόρκη. Και αυτό είναι που κάνει την διαφήμιση σε τοπικό επίπεδο να διαφέρει. Περιορίζει την εμφάνιση των διαφημίσεών σας σε άτομα που βρίσκονται στην περιοχή σας και είναι πιθανόν να γίνουν πελάτες σας. Η τοπική διαφήμιση στο διαδίκτυο έχει πολλά κανάλια. Μηχανές αναζήτησης, τοπικοί κατάλογοι, ιστότοποι κριτικών, social media. Άρα ζητήστε στις μηχανές αναζήτησης να εμφανίζεται η διαφήμισή σας σε συγκεκριμένους όρους αναζήτησης ή μόνο σε άτομα που βρίσκονται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες. Για παράδειγμα αν υποβάλετε προσφορά για την λέξη κλειδί «επισκευή ποδηλάτου» μπορεί η καμπάνια σας (Google AdWords) να εμφανίζεται μόνο αν ο χρήστης που την πληκτρολόγησε βρίσκεται ας πούμε μέσα σε ακτίνα 18 χιλιομέτρων από το κατάστημά σας.

Δείτε όλο μας το άρθρο εδώ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αυτή θα είναι η νέα σχεδίαση του Google.com


Το Material Design της Google αντιπροσωπεύει τη νέα οπτική ταυτότητα των προϊόντων της, αλλά χρειάστηκε (και χρειάζεται) ακόμη καιρός για να φτάσει σε όλα - ιδιαίτερα στο Web. Τώρα, ήρθε η ώρα η εταιρεία να το δοκιμάσει στο πιο γνωστό και δημοφιλές απ' όλα ωστόσο, στο Google.com.

Χρήστες από όλο τον κόσμο που βλέπουν στους υπολογιστές τους τη νέα σχεδίαση μιλούν γι' αυτή online. Όπως βλέπουμε στα screenshots, αντί για μία σειρά από μπλε links σε λευκό background, κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης παρουσιάζεται στη δική του λευκή "κάρτα" και το background αλλάζει σε ελαφρύ γκρι - σαν το Google Now. Το εικονίδιο-γρανάζι της αναζήτησης έχει επίσης αλλάξει σε ένα πιο... mobile στιλ με τρεις τελείες. Η μεγαλύτερη αλλαγή ωστόσο είναι η αλλαγή θέσης των information cards και των διαφημίσεων που κανονικά εμφανίζονται στο δεξί μέρος των αποτελεσμάτων.

Δεν πρόκειται για κάποια δραματική αλλαγή, αλλά με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης έχουν κρατήσει την ίδια βασική εμφάνιση - μπλε και μαύρο κείμενο σε καθαρό λευκό φόντο - από τις πρώτες ημέρες της Google, κάτι είναι κι αυτό.

Προς το παρόν πάντως μόνο λίγοι χρήστες βλέπουν το νέο design, το οποίο πιθανότατα το επόμενο διάστημα θα φτάσει στους υπολογιστές όλων μας.

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πώς μπορούν να επιβιώσουν στο ψηφιακό περιβάλλον οι ελληνικές επιχειρήσεις


Τα social media, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η συμπεριφορά των καταναλωτών.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που η τεχνολογία αποτελεί το βασικό συστατικό της ανάπτυξης, οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις επιταγές της παγκόσμιας αγοράς, εάν θέλουν να επιβιώσουν.  Αυτό τονίζει στο Fortune Greece, η Άννα Ευσταθίου, Υπεύθυνη Τύπου & Digital Leader στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα.

Οι εξελίξεις στον χώρο του διαδικτύου και συγκεκριμένα στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν καταστήσει σαφές ότι ο «ψηφιακός κόσμος» έχει έρθει για να μείνει στην καθημερινότητα μας. Σήμερα τα μέσα αυτά αποτελούν σε μεγάλο βαθμό το κλειδί όχι μόνο για πρόσβαση στην αγορά, αλλά για την προσέλκυση κοινού σε νέες ηλικίες και όχι μόνο, καθώς και για άμεση διοχέτευση της πληροφορίας.

Πώς λοιπόν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να καταστούν πολύτιμο επαγγελματικό και επιχειρηματικό εργαλείο, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση στην αγορά και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας;  Είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες εξοικειωμένοι με αυτή την πρακτική; Η κ. Ευσταθίου απαντά πως οι επιχειρηματίες και γενικότερα οι επαγγελματίες στην Ελλάδα είναι ενεργοί και σιγά-σιγά γίνονται και περισσότερο … τολμηροί.

«Ο χώρος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θέλει διάλογο, δημιουργικότητα και ζωντάνια! Μία σελίδα στο Facebook ή ένα tweet δεν είναι Marketing και Customer Approach. Όπως είχε πει κάποτε και ο MatthiasLufkens “Δραστηριοποιηθείτε στα socialmedia αλλά μόνο όταν… έχετε κάτι να πείτε.” Δεν αρκεί να μετράμε τα likes – το πραγματικό like είναι όταν φέρουμε τον πελάτη ή τον ακροατή πιο κοντά σε αυτό που προσφέρουμε ή πουλάμε».
Έτσι, ενώ το ποσοστό των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (64% έναντι 58%), η χρήση των socialmedia ως εργαλείου προώθησης και πρόσβασης στην αγορά έχει ακόμα μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζοντας τον ολοένα κεντρικότερο ρόλο online εργαλείων, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι μηχανές αναζήτησης, οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών, οι «πλατφόρμες» ηλεκτρονικού εμπορίου κλπ., στο πλαίσιο της προώθησης της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, έχει ξεκινήσει διαβούλευση για τη διεξοδική αξιολόγηση ζητημάτων όπως η διαφάνεια, η χρήση της πληροφορίας, αλλά οι περιορισμοί μετάβασης από την μία στην άλλη πλατφόρμα με σκοπό τόσο την στήριξη των επιχειρήσεων, όσο και την καλύτερη προστασία των καταναλωτών και των πολιτών.

Μόλις το 9,1% των ελληνικών επιχειρήσεων πουλάνε on line τα προϊόντα τους
Τα τελευταία χρόνια το εμπόριο μέσω διαδικτύου κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Που βρίσκεται η Ελλάδα συγκριτικά με την Ευρώπη και ποια είναι η τάση που θα επικρατήσει στο εγγύς μέλλον; Παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία πανευρωπαϊκής έρευνας, η κ. Ευσταθίου τονίζει πως λίγες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα πουλάνε το προϊόν τους online (9,1% σε σύγκριση με 15% στην ΕΕ) και ακόμα λιγότερες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βάλουν τα προϊόντα τους έξω από τα σύνορα της χώρας (4,3% σε σύγκριση με 6,5% στην ΕΕ).

Παράλληλα, από την αρχή του 2012 έως και τα μέσα του 2015, το 28% των ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο σημείωσαν σημαντική αύξηση των εσόδων τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερη από 25%. «Ωστόσο, αντιμετωπίζουν και αρκετές προκλήσεις, όπως το υψηλό κόστος αποστολής των προϊόντων τους, θέματα διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών συστημάτων, προβλήματα λόγω αργής διαδικτυακής σύνδεσης, καθώς και ζητήματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των πελατών».

Εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές οι Έλληνες καταναλωτές
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο (2014), το 36% των Ελλήνων πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, το ποσοστό Ελλήνων καταναλωτών που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ (57% έναντι 63%) ενώ οι ανησυχίες των Ελλήνων καταναλωτών είναι ίσως μεγαλύτερες από εκείνες των Ευρωπαίων με αποτέλεσμα το 53% των Ελλήνων να προτιμούν να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά αυτοπροσώπως (σε σύγκριση με το 26% των Ευρωπαίων).

«Οι προκλήσεις στον τομέα του τηλ-εμπορίου είναι μεγάλες για όλη την ΕΕ, κυρίως όσον αφορά στην μετάβαση από την εγχώρια στην ευρωπαϊκή αγορά. Το 2014, το 15% των καταναλωτών πραγματοποίησε διαδικτυακές αγορές από άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ το 44% αγόρασε διαδικτυακά στην εγχώρια αγορά. Για το λόγο αυτό, η βελτίωση της πρόσβασης καταναλωτών και επιχειρήσεων σε ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες αποτελεί βασικό πυλώνα της δημιουργίας της λεγόμενης Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, μιας από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να ισχύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ οι ίδιοι κανόνες για τηλ-εμπόριο».

Η Υπεύθυνη Τύπου &DigitalLeader στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, εξηγεί πως αν συνέβαινε αυτό, υπολογίζεται ότι ποσοστό 57% των εταιρειών πανευρωπαϊκά είτε θα άρχιζαν είτε θα αύξαναν τις διαδικτυακές τους πωλήσεις . Οι δε καταναλωτές θα μπορούσαν κάθε χρόνο να εξοικονομούν 11,7 δις ευρώ, αν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν από το πλήρες φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών της ΕΕ για τις διαδικτυακές αγορές τους.

 πηγἠ: fortunegreece.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Είναι τα Social Media τόσο επιδραστικά όσο θέλουμε να πιστεύουμε;


Επιδραστικός. Να μια λέξη που δεν χρησιμοποιούσαμε σχεδόν ποτέ παλιότερα, ένας νεολογισμός. Είχαμε τους διάσημους, τους πλουσίους, τους δημοφιλείς. Ήταν οι σταρ, άνθρωποι με δημόσιο βήμα μέσω του επαγγέλματος ή της τέχνης τους, που φυσικά είχαν και επιρροή στις μάζες. Τώρα, καθώς φαίνεται, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι απαραιτήτως παραδοσιακός σταρ για να ασκεί επιρροή. Μπορεί απλώς να ανήκει σε αυτή τη νέα φυλή που έχει ξεπηδήσει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, τη φυλή των επιδραστικών. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας δημοφιλής λογαριασμός. Ή μήπως όχι;

Στα δίκτυα, και ειδικά αυτά που έχουν έναν social χαρακτήρα, δεν είναι η διασημότητα αλλά η επιδραστικότητα που αναδεικνύει έναν χρήστη ως σημαντικό. Γι’ αυτό και συχνά βλέπουμε να συνυπάρχουν ως δημοφιλείς επώνυμοι χρήστες (ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί, πολιτικοί) με απλούς πολίτες και να απολαμβάνουν την ίδια δημοφιλία. Γιατί; Γιατί απλώς είναι το ίδιο επιδραστικοί.

Έχεις ζήτηση και γίνεται συζήτηση

Ας αφήσουμε απέξω τους επωνύμους. Ο,τι και να πει ο Σάκης Ρουβάς, την προσοχή θα την τραβήξει, πολλούς ακολούθους θα αποκτήσει, τα like και τα retweet θα πέσουν βροχή. Η επιδραστικότητά του θεωρείται δεδομένη. Στη νέα φυλή, ενδιαφέρον έχουν κυρίως οι κανονικοί άνθρωποι, αυτοί που έως τώρα δεν είχαν κάποιο βήμα και παραδοσιακά οι απόψεις τους δεν θα έβρισκαν μεγάλο κοινό. Και όμως τώρα είναι εκείνοι που κάθε θέμα με το οποίο καταπιάνονται προκαλεί το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα είτε να αναπαράγεται η άποψή τους, είτε να σχολιάζεται (θετικά ή αρνητικά), είτε το σχόλιό τους να παράγει «μετασχόλια» σε άλλους χρήστες.

Η επιτυχημένη χρήση που κάνουν στους λογαριασμούς τους τους έχει συμπεριλάβει στους VIP των κοινωνικών δικτύων, τους έχει προσφέρει χιλιάδες ακολούθους, πολλοί εκ των οποίων τους αντιμετωπίζουν όπως περίπου θα αντιμετώπιζαν έναν κανονικό σταρ. Τους κολακεύουν, τους παρακολουθούν, τους αβαντάρουν και ενίοτε αφήνονται να εκπροσωπηθούν από αυτούς σε κρίσιμα ζητήματα ή τουλάχιστον να επηρεαστούν από τις απόψεις που εύγλωττα ή έστω αστεία ή έστω πιασάρικα εκφράζουν. Τόσο σημαντικοί έχουν γίνει στον κόσμο του διαδικτύου, που θα βρείτε δεκάδες ιντερνετικά ποστ, και διεθνών ειδησεογραφικών κολοσσών, που δίνουν συμβουλές για το πώς να γίνετε κι εσείς «internet influencers»…

Επιδραστικοί με... μεροκάματο

Στο Twitter υπάρχουν πολλές φυλές δημοφιλών λογαριασμών. Είναι οι χιουμορίστες, τα τρολ, οι ρομαντικοί, οι πολιτικά στρατευμένοι. Μιλούν με σύντομες -λόγω του μέσου- αναρτήσεις, που ευνοούν τη συνθηματολογία, την απολυτότητα, τα τσιτάτα. Υπάρχουν χρήστες που διαθέτουν ακόμη και 20.000 ακολούθους, χωρίς να είναι επώνυμοι στην… πραγματική ζωή. Στο Facebook αντίστοιχα έχουν πέραση αυτοί που έχουν άποψη για όλα και την εκφράζουν -πιο αναλυτικά λόγω χώρου- εύγλωττα, προκλητικά ή ψύχραιμα. Δημιουργούν συζητήσεις με τα ποστ τους και αποκτούν φαν αλλά και haters. Και επειδή το δίκτυο δεν είναι ένα -υπάρχει το πολιτικό, το κοινωνικό, το lifestyle-, σε καθένα αναδεικνύονται και οι αντίστοιχοι επιδραστικοί.

Οι του lifestyle έχουν συνήθως και οικονομικές απολαβές από την επιδραστικότητά τους. Εχοντας έναν δημοφιλή λογαριασμό -εσχάτως το πιο σημαντικό δίκτυο για τέτοιες δουλειές αποδεικνύεται το Iνσταγκραμ-, μπορούν να απολαμβάνουν προϊόντα και υπηρεσίες, συχνά να λαμβάνουν και μετρητά, με αντάλλαγμα μερικές αναρτήσεις τους. Οι μάρκες βρήκαν ένα νέο πεδίο επιρροής και επαφής με το κοινό, μέσω αυτών που επιδίδονται επιτυχημένα στο personal publishing. Αντί να επενδύουν χρήματα σε συχνά μη στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες για τα συμβατικά μίντια, που στην πλειονότητά τους έχουν χάσει την αίγλη που είχαν παλαιότερα, οι εταιρείες αποσκοπούν να κάνουν τον κάθε καταναλωτή «ευαγγελιστή» του προϊόντος τους. Αλλο ένα εξαιρετικά επιδραστικό μέσο θεωρείται και το YouTube. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβριο από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και τον καθηγητή μάρκετινγκ Jeetendr Sehdev, οι ενήλικοι στις ΗΠΑ θεωρούν ότι οι σταρ του YouTube είναι έως και πέντε φορές πιο επιδραστικοί από ό,τι οι διασημότητες του Χόλιγουντ.
Είναι όμως όλοι οι λογαριασμοί με πολλούς ακολούθους πραγματικά επιδραστικοί; Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, καλός γνώστης των σόσιαλ μίντια, αμφιβάλλει. «Υποθέτω πως επιδραστικός είναι κάποιος που κάνει ικανούς αριθμούς ανθρώπων να κάνουν ή να σκέφτονται πράγματα που αλλιώς δεν θα έκαναν ή δεν θα σκέφτονταν από μόνοι τους.

Αν δεχτούμε αυτόν τον ορισμό, πολλοί από τους δημοφιλείς λογαριασμούς των social media δεν είναι επιδραστικοί, είναι απλώς δημοφιλείς. Κατά κανόνα και, έως ένα σημείο εξ ορισμού, οι επιδραστικοί χρήστες είναι αυτοί που έχουν κάποιο call to action να προωθήσουν. Μια ψήφο, κάποιο προϊόν, τηλεθέαση, βιβλία. Κάποιο πεδίο στο οποίο να μετριέται η όποια επίδραση. Ενα άλλο πεδίο είναι το πεδίο των ιδεών και της συνεισφοράς στον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι πολύ πιο ομιχλώδες θέμα».

Πολιτική καθοδήγηση

Και αν, ειδικά στο πεδίο των ιδεών και του δημόσιου διαλόγου, δεν είναι κάθε χρήστης από μόνος του τόσο επιδραστικός ώστε να κάνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, το σίγουρο είναι πως το σύνολο των δημοφιλών χρηστών, αυτών με τη συχνή παρουσία και τη μόνιμη έκφραση απόψεων, διαμορφώνει ένα κλίμα που επηρεάζει. Πέρυσι, στη Μεγάλη Βρετανία, το 1/3 των νέων μεταξύ 18 και 24 ετών πίστευε ότι τα social media θα επηρεάσουν την ψήφο τους. Τα κατέτασσαν μάλιστα στη δεύτερη θέση μετά την τηλεόραση και τα σχετικά debates, σε επιδραστικότητα.

Κάτι αντίστοιχο, ως συνολική επίδραση, έχει συμβεί, κατά τη γνώμη του κ. Γεωργακόπουλου, και στην Ελλάδα. «Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα επίδρασης στο χώρο των ιδεών ήταν πρωτοποριακά ψευδώνυμα accounts και blogs στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, που εισήγαγαν ένα λόγο μίσους και μηδενιστικού κυνισμού καμουφλαρισμένου με χιούμορ. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό επηρέασαν ό,τι ακολούθησε, αλλά οπωσδήποτε έπαιξαν το ρόλο τους στη διαμόρφωση αυτής της χαρακτηριστικής ιντερνετικής γλώσσας, που πλέον είναι γνώριμη και ευρύτατα διαδεδομένη: τον οχετό μίσους, χολής, συκοφαντιών και ύβρεων μέσα από ένα ανάλαφρο κυνικό χιουμοριστικό ύφος από ανώνυμους ή ψευδώνυμους που μοιάζουν να μην κάνουν τίποτε απολύτως από το να τουιτάρουν δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές την ημέρα, στην πλειονότητά τους πλέον με ξεκάθαρη πολιτική στράτευση και ιδεολογικό στίγμα».

Φυσικά, πολλές φορές, το πολιτικό κλίμα που μπορεί να διαμορφωθεί σε ένα μέσο όπως το Twitter είναι δυνατόν να μην έχει αντίστοιχο αντίκρισμα στην κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν, το Μάιο του 2015, οι εκλογές της Βρετανίας, όπου κυριάρχησαν τελικώς οι συντηρητικοί, όταν η εικόνα που έδινε το Twitter πριν ήταν ότι πάνε για συντριβή. Αντίστοιχα, το 2012 στην Ελλάδα, αν κάποιος παρακολουθούσε το Twitter, θα ήταν σίγουρος ότι η Δράση θα έπαιρνε 15%. Τελικώς πήρε 1,9%. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα δίκτυα δεν είναι επιδραστικά.

«Ο μικρόκοσμος του ίντερνετ δεν είναι πια μικρόκοσμος», λέει ο κ. Γεωργακόπουλος. «Είναι σε κάποιο βαθμό ο κανονικός κόσμος. Πλέον η πλειονότητα των Ελλήνων χρησιμοποιεί το ίντερνετ και είναι το κύριο πεδίο δημόσιου διαλόγου. Υφυπουργοί χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας tweets. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένας ακαδημαϊκά άσημος οικονομολόγος, ο οποίος άρχισε να γράφει ωραία κείμενα στο Protagon.gr στην καρδιά της κρίσης. Ο κόσμος τα έβρισκε στο Facebook και στο Twitter. Εξαιτίας τους άρχισαν να τον καλούν στην τηλεόραση. Εγινε ο υποψήφιος βουλευτής με τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία της Β΄ Αθηνών. Για έξι μήνες ήταν υπουργός Οικονομικών, με τις συνέπειες που όλοι θυμόμαστε. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του επιδραστικού, δεν ξέρω τι είναι...»

πηγἠ: kathimerini.gr

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Πώς εμπνεύστηκε η Apple το λογότυπό της;


Το 1954, ο Alan Turing, ο σπουδαίος μαθηματικός και κρυπτογράφος του περασμένου αιώνα, έφυγε από τη ζωή και οι πληροφορίες θέλουν να το έκανε αυτοκτονώντας με ένα μήλο που είχε μέσα κυάνιο. Τα δύσκολα είχαν ξεκινήσει γι' αυτόν βέβαια νωρίτερα, όταν είχε οδηγηθεί σε χημικό ευνουχισμό μετά από καταδίκη για ομοφυλοφιλία σε μία Βρετανία εκείνης της εποχής όπου μία τέτοια προτίμηση θεωρούνταν έγκλημα.

Πολλά χρόνια μετά και αρκετά μετά τη γέννηση της Apple, της εταιρείας που συνέδεσε το όνομά της και το λογότυπό της με το δαγκωμένο μήλο, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι έμπνευση για το εμβληματικό logo αυτό ήταν η αυτοκτονία του Turing. Ισχύει όμως αυτό;

Η αλήθεια είναι πως όχι και μιλάμε για ακόμη έναν αστικό μύθο της εποχής του. Ο σχεδιαστής του λογοτύπου της Apple Rob Janoff έχει διαψεύσει τη φήμη λέγοντας πως το δάγκωμα στο μήλο στο λογότυπο της Apple σχεδιάστηκε για να το ξεχωρίζει ο κόσμος από ένα... κεράσι.

Οι πληροφορίες λένε πως και η ίδιος ο Steve Jobs διέψευσε το γεγονός όταν ο Stephen Fry τον ρώτησε σχετικά λέγοντας ότι "θα ήταν υπέροχο να το είχαν σκεφτεί αλλά δεν το έκαναν".

Πάντως επιστρέφοντας στον Alan Turing, το ότι πέθανε δαγκώνοντας το δηλητηριασμένο μήλο δεν επιβεβαιώνεται 100%. Κάποιοι λένε ότι ήταν απρόσεκτος με τα πειράματά του και μπορεί να έγινε κατά λάθος, κάποιοι άλλοι ότι μπορεί να δολοφονήθηκε καθώς θεωρούνταν "απειλή" από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Google Allo και Duo: Οι νέες υπηρεσίες της Google


Στη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O 2016 η Google παρουσίασε 2 νέες υπηρεσίες επικοινωνίας τις Allo και Duo, οι οποίες θα είναι αυτόνομα διαθέσιμες μέσα στο καλοκαίρι για συσκευές iOS και Android, χωρίς να τίθεται θέμα αντικατάστασης των Hangouts και Messenger (τουλάχιστον όχι για την ώρα).

Google Allo

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία messaging που με βάση τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη βρίσκει ποιοι φίλοι (επαφές) του χρησιμοποιούν επίσης την υπηρεσία (όπως το Viber) και προσφέρει νέους τρόπους επικοινωνίας που εξελίσσονται ανάλογα με τις συνήθειες του χρήστη.

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι συνδυάζει όλα τα στοιχεία των Facebook Messenger, Hangouts, Viber και WhatsApp, χωρίς όμως να υποστηρίζει την αποστολή SMS. Ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με κείμενο, emojis, φωτογραφίες, stickers, σχέδια επάνω σε εικόνες, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες end-to-end.

Επιπλέον, η Google έχει ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης Google Assistant για να παρέχει έξυπνες απαντήσεις (Smart Replies) που γίνονται πιο στοχευμένες όσο η εφαρμογή μαθαίνει τον χρήστη.

Για παράδειγμα, αν κάποιος σας στείλει μια φωτογραφία από ένα πιάτο με λιγκούινι και όστρακα, τότε το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει λεπτομερώς το περιεχόμενο και να σας προτείνει ως απάντηση ένα σχετικό emoji, sticker ή φράση του τύπου “τρελλαίνομαι για θαλασσινά”.

Τέλος, το Google Allo βρίσκεται σε διαρκεί αλληλεπίδραση με το Knowledge Graph της Google και ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλεύεται τη μηχανή αναζήτησης για την εκτέλεση πληθώρας ενεργειών χωρίς να φεύγει από τη συζήτηση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση για κοντινά εστιατόρια και να σας εμφανιστούν μέσα στη συζήτηση φωτογραφίες, χάρτης και πληροφορίες για να κάνετε κράτηση. Ακόμη, είναι εφικτό να έρθετε σε απευθείας επαφή με το AI bot της Google με την εντολή @google και να ρωτήσετε πόσο έληξε το ματς της ομάδας σας ή να δείτε κάποιο trailer ταινίας (εμφανίζει link από το YouTube στη συζήτηση) κλπ.

Google Duo

Σε ό,τι αφορά το Google Duo, πρόκειται για υπηρεσία πραγματοποίησης video κλήσεων που λειτουργεί περίπου με τον ίδιο τρόπο. Με βάση τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη βρίσκει διαθέσιμες επαφές που χρησιμοποιούν επίσης την υπηρεσία και οι δύο συνομιλητές (αρχικά θα υποστηρίζει μόνο συνομιλίες 1 προς 1) θα μπορούν να έχουν video επικοινωνία τύπου Facetime σε ποιότητα HD 720p, ακόμη και μεταξύ των δύο πλατφορμών Android – iOS.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει η λειτουργία Knock Knock που επιτρέπει στον παραλήπτη να δει στο video ποιος τον καλεί προτού απαντήσει στην κλήση, ενώ και εδώ οι συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες end-to-end. Τέλος, η Google δηλώνει ότι η ποιότητα θα είναι μεν κατά βάση HD 720p, αλλά μπορεί να χειροτερεύει ανάλογα με το σήμα των δύο χρηστών και παράλληλα υπόσχεται ομαλή μετάβαση της video κλήσης από δίκτυο τηλεφωνίας σε WiFi και τούμπαλιν.

Αυτά σε πρώτη φάση για τις δύο νέες υπηρεσίες της Google και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε μέχρι να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι.

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

To Google Drive επιτρέπει τον συγχρονισμό συγκεκριμένων subfolders με το PC ή τον Mac σας


H Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εφαρμογή Google Drive για OS X ή Windows μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσφέρει ακόμα περισσότερο λεπτομερή έλεγχο πάνω στους φακέλους που θα συγχρονίζονται τοπικά.

“Το Drive μπορεί να αποθηκεύσει terabytes και terabytes αλλά υπάρχει περίπτωση ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας να μείνει από χώρο αν συγχρονίσετε τα πάντα. Ευτυχώς, μπορείτε τώρα να επιλέξετε ποιους φακέλους και υποφακέλους θέλετε να συγχρονίσετε – και να καταργήσετε την επιλογή εκείνων που δεν θέλετε (να συγχρονιστούν)” έγραψε πρόσφατα σε μία ανάρτηση του στο επίσημο blog ο Product Manager του Google Drive, Aakash Sahney.

“Όταν καταργείτε την επιλογή ενός φακέλου, o φάκελος θα καταργηθεί από τον υπολογιστή σας, αλλά θα παραμείνει ασφαλής στο Google Drive. Και το Drive θα σας δείχνει το μέγεθος κάθε φακέλου, ώστε να γνωρίζετε πόσο χώρο ελευθερώνετε” συμπλήρωσε. Η διαγραφή ενός φακέλου από το PC σας σημαίνει ότι εκείνοι που έχουν πρόσβαση στον φάκελο θα χάσουν πρόσβαση στα αρχεία, οπότε και η Google δημιούργησε μία νέα προειδοποίηση για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε κάτι τέτοιο.

Το Google Drive είχε περισσότερους από 240 εκατομμύρια χρήστες από τον Σεπτέμβριο του 2014, και στις σημερινές ανταγωνιστικές υπηρεσίες συγκαταλέγονται οι Box, OneDrive και Dropbox


Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Το Διαδίκτυο εθίζει σαν ναρκωτικό


Νέα Υόρκη. Όσοι δυσκολεύονται να διακόψουν τις ηλεκτρονικές συνομιλίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνους που δεν μπορούν να αρνηθούν ένα ακόμη ποτήρι οινοπνευματώδους ποτού, εμφανίζοντας ανάλογο εθισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Ολμπανι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που εμφανίζουν «σύνδρομο ανοργάνωτης χρήσης δικτυωμένων υπηρεσιών» (disordered SNS use), όσοι δηλαδή κάνουν υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταναλώνουν αλκοόλ ως μέθοδο συμμόρφωσης στις κοινωνικές επιταγές.

Με άλλα λόγια, κάποιος που ελέγχει διαρκώς τον λογαριασμό του στο Instagram, από φόβο μήπως χάσει κάτι, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δεχθεί να καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, στην προσπάθειά του να μην απογοητεύσει τον κοινωνικό του κύκλο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η υπερβολική χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε νέους ανθρώπους μπορεί να σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Η μελέτη στηρίχθηκε σε 537 φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν να περιγράψουν τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υποβλήθηκαν παράλληλα σε τεστ εκτίμησης κατανάλωσης οινοπνεύματος. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι το Διαδίκτυο είναι και αυτό ναρκωτικό.

πηγή: kathimerini.gr

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Google. Η πρώτη μηχανή αναζήτησης που θα έβαζε τάξη στις πληροφορίες


Το 1938, ο εννιάχρονος Μίλτον Σιρότα ρώτησε τον µαθηµατικό θείο του πώς ονοµάζεται το νούµερο ένα ακολουθούµενο από 100 µηδενικά.

Όταν ο θείος του προσπάθησε να του εξηγήσει ότι δεν υπάρχει λέξη που να περιγράφει ένα τόσο µεγάλο νούµερο, ο µικρός, ύστερα από σύντοµη σκέψη, αποφάσισε να το «βαφτίσει» ονοµάζοντάς το googol, ένα όνοµα που θα καθιερωνόταν στον κόσµο των µαθηµατικών. Μισό σχεδόν αιώνα αργότερα, δύο νεαροί φοιτητές θα παράφραζαν ελαφρώς το googol, για να δηµιουργήσουν µια µηχανή αναζήτησης που θα «τίναζε τη µπάνκα στον αέρα», την Google.

Το 1995, δύο 23χρονοι φοιτητές, ο Αµερικάνος Λάρι Πέιτζ και ο Ρώσος Σεργκέι Μπριν, αποφάσισαν να µοιραστούν το κοινό τους πάθος, την αγάπη τους για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αφού, λοιπόν, µετατρέπουν τον κοιτώνα τους σε εργαστήριο, καταφέρνουν να δηµιουργήσουν την BackRub, µια πρωτόγονη για τα σηµερινά δεδοµένα µηχανή αναζήτησης.

Αν και τα δύο αγόρια ήταν δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, µε αποτέλεσµα στην αρχή οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις να διαδέχονται η µια την άλλη, εντέλει κατάφεραν να συνεργαστούν και να συµπαθήσουν ο ένας τον άλλο. Στόχος τους ήταν η δηµιουργία µιας «έξυπνης» µηχανής αναζήτησης, σε αντίθεση µε τις ήδη υπάρχουσες όπως η AltaVista και η Lycos, που θα µπορούσε να βάλει µια τάξη στον τεράστιο όγκο πληροφοριών του Διαδικτύου. Όπως δήλωσαν και στην πρώτη παρουσίαση του εγχειρήµατος σε φοιτητές, αν κάποιος πληκτρολογούσε τις λέξεις «ενοικίαση» και «αυτοκίνητο», θα εµφανιζόταν «άναρχα» ιστοσελίδες όπου απλώς υπήρχαν γραµµένες οι δύο λέξεις. Αντίθετα, µε την Google θα εµφανιζόταν πρώτα οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1998, το δίδυµο έσπευσε, φοβούµενο ότι ύστερα από µια σειρά διαλέξεων που είχε δώσει ότι κάποιος άλλος θα έκλεβε την ιδέα τους, να βάλει τις τελευταίες πινελιές για να βγάλει στην αγορά µια αναβαθµισµένη µηχανή αναζήτησης, την Google.

Την ίδια χρονιά καταφέρνουν να πείσουν έναν επιχειρηµατία, που εντυπωσιάστηκε από τα σχέδιά τους, να τους δώσει µια επιταγή των 100.000 δολαρίων. Όµως η εταιρεία Google δεν είχε επίσηµα συσταθεί ακόµη, µε αποτέλεσµα η επιταγή να µην µπορεί ακόµη να εισπραχθεί. Οπλισµένοι µε αυτοπεποίθηση που τους έδωσε η υποστήριξη του επιχειρηµατία, οι δύο νέοι προσέγγισαν φίλους και συγγενείς, συγκεντρώνοντας συνολικά ένα εκατοµµύριο δολάρια, αρκετά για να προµηθευτούν τα εξαρτήµατα που χρειαζόταν για να ξεκινήσουν.

Έτσι, λοιπόν, µέσα σε ένα γκαράζ που τους είχε παραχωρήσει ένας φίλος, οι Πέιτζ και Μπριν θα κατάφερναν να γράψουν Ιστορία. Οι δύο ιδρυτές θα αποδεικνύονταν από τα πρώτα τους βήµατα ιδιαίτερα προνοητικοί, ανατρεπτικοί και καινοτόµοι. Η πόρτα, στην οποία αργότερα θα έµπαινε µια ταµπέλα που θα έγραφε «Μπορείς να είσαι σοβαρός χωρίς να φοράς κοστούµι», άνοιγε µε τηλεκοντρόλ, είχαν εξασφαλίσει πάρκινγκ για τους πρώτους υπαλλήλους, ενώ υπήρχε και χώρος για ντους. Αργότερα, βέβαια, οι εγκαταστάσεις της Google θα εξελισσόταν σε εργασιακό παράδεισο, µε γυµναστήριο, στεγνοκαθαριστήριο, εστιατόρια, ειδικά διαµορφωµένους χώρους για συζήτηση και χαλάρωση, ενώ θα βραβευόταν ως η καλύτερη εταιρεία για εργασία στις ΗΠΑ.

Η φήµη των δύο ιδρυτών είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται στους πανεπιστηµιακούς κύκλους, ήταν όμως δύο άρθρα σε έγκυρες εφηµερίδες, στα τέλη του 1998, που τους βοήθησαν να γίνουν ευρέως γνωστοί. Όµως, η «απογείωση» για το ετερόκλητο δίδυµο θα ερχόταν όταν το PC Magazine συµπεριέλαβε την Google στον κατάλογο µε τους 100 καλύτερους διαδικτυακούς τόπους.

Γνωρίζατε ότι...

Όταν η κυρία Μπόνι Μπράουν προσλήφθηκε το 1999 από την Google για να κάνει µασάζ, πήρε ένα «πακέτο» µετοχών. Χάρη στις µετοχές αυτές ανήκει σήµερα στο κλαµπ των πολυεκατοµµυριούχων, ενώ έγραψε και βιβλίο µε τίτλο «Πώς πλούτισα κάνοντας µασάζ στην Google». Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι περίπου χίλιοι υπάλληλοι της διασηµότερης µηχανής αναζήτησης του Διαδικτύου έχουν συγκεντρώσει προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα πέντε εκατ. δολάρια. Χαρακτηριστικό, επίσης, της ανατρεπτικής κουλτούρας της εταιρείας ήταν η αγγελία για πρόσληψη µάγειρα, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, στην οποία αναφερόταν ότι είναι η µοναδική θέση σεφ που προσφέρει µετοχές...

Κάπως έτσι, λοιπόν, και χωρίς την παραµικρή διαφήµιση, οι 10.000 αρχικοί χρήστες της ιστοσελίδας θα προσέγγιζαν µέχρι τον Σεπτέµβριο του 1999 τα τρία εκατοµµύρια. Οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν σύντοµα θα γίνονταν πολυεκατοµµυριούχοι µε προσωπική περιουσία που τους κατατάσσει ψηλά στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Παραµένουν, πάντως, προσγειωµένοι και σεµνοί, ενώ ζουν µια φυσιολογική ζωή χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Η µόνη πολυτέλεια που επέτρεψαν στους εαυτούς τους ήταν η αγορά ενός Boeing 767 για τις συχνές επαγγελµατικές τους µετακινήσεις ανά τον κόσµο.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο αλγόριθμος του MIT για 34% ταχύτερες ιστοσελίδες


Ερευνητές από το εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT ανέπτυξαν μία λύση που επιταχύνει τη φόρτωση ιστοσελίδων κατά 34%, δίνοντας μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του αργού loading.

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η ομάδα του MIT, στην οποία περιλαμβάνεται και ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, δημιούργησε έναν αλγόριθμο με την ονομασία Polaris, ο οποίος επικεντρώνεται στον καθορισμό του καταλληλότερου χρόνου για την εκκίνηση των αιτήσεων δικτύου για τα web resources των ιστοσελίδων.

Tο framework του Polaris έχει σχεδιαστεί ώστε να δημιουργεί γραφικές παραστάσεις εξαρτήσεων (dependency graphs) για κάθε web page, οι οποίες υπαγορεύουν την πιο αποτελεσματική σειρά με την οποία πρέπει να φορτωθούν όλοι οι πόροι της σελίδας. Τα dependency graphs χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στην ανάπτυξη λογισμικού και αποτελούν μάλιστα και τον πυρήνα ορισμένων εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού. Η εφαρμογή της λύσης αυτής από τους ερευνητές για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων του δικτύου μιας ιστοσελίδας είναι μια απλή, έξυπνη και αποτελεσματική κίνηση.

Το Polaris αναλύει σε πρώτο χρόνο το χρόνο φόρτωσης των ιστοσελίδων, καθώς και το πώς τα διάφορα αντικείμενα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα γράφημα εξάρτησης για κάθε σελίδα WEP, διατάζοντας τις αιτήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτώνεται πρώτα μόνο το απαραίτητο περιεχόμενο, και εφόσον χρησιμοποιείται άμεσα από τη σελίδα.

Οι ερευνητές του MIT δοκίμασαν το Polaris σε 200 διαφορετικές συνθήκες δικτύου και διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, το framework μειώνει τους χρόνους φόρτωσης των σελίδων κατά 34%. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν με μεγαλύτερες και πλούσιες σε JS ιστοσελίδες, καθώς η αποδοτικότητα του Polaris μεγαλώνει ανάλογα με τον αριθμό των requests που πρέπει να φορτωθούν.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Οι χάρτες της Google γίνονται πιο έξυπνοι για τα iPhones


Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αναβάθμιση κάνουν οι χάρτες της Google στις συσκευές iOS, σύμφωνα με το mashable. Οι χάρτες πλέον θα σας επιτρέπουν να μπορείτε προσθέσετε επιπλέον στάσεις κατά μήκος της διαδρομής σας, χωρίς σταματούν οι οδηγίες προς τον τελικό προορισμό σας. Αυτό ξεκίνησε στους χάρτες της Google σε Android κινητά τον Οκτώβριο και πλέον θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και όσοι έχουν iPhone.

Όταν η λειτουργία ενεργοποιηθεί στο κινητό σας θα δείτε ένα εικονίδιο μεγεθυντικού φακού στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής η οποία θα σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε εστιατόρια, βενζινάδικα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος σας κατά μήκος της διαδρομής σας. Θα μπορείτε να εντοπίσετε για παράδειγμα αν υπάρχει ένα πρατήριο βενζίνης στο δρόμο σας μέχρι να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας. Επιλέγετε το σημείο που θέλετε να πάτε και μετά οι χάρτες της Google σάς οδηγούν από εκεί αυτόματα στο αρχικό σημείο προορισμού που είχατε επιλέξει χωρίς να «χάνεται» η διαδρομή σας ή να πρέπει να κάνετε κάτι από την αρχή.

Επιπλέον θα μπορείτε να ψάξετε χειροκίνητα για ένα σημείο ενδιαφέροντός σας όπως ένα συγκεκριμένο εστιατόριο και ένα κατάστημα στην διαδρομή σας ή να ψάξετε μια περιοχή με φωνητική εντολή. Τα αποτελέσματα αναζήτησης επίσης θα δείχνουν βαθμολογίες στην οθόνη σας και πόση ώρα θα σας καθυστερήσει αυτή η νέα παράκαμψη. Αν για παράδειγμα η στάση είναι πολύ κοντά στη διαδρομή σας, τότε μπορεί να σας πει «γρήγορη παράκαμψη», ενώ αν είναι πιο μακριά, θα σας ενημερώσει για το πόσα επιπλέον λεπτά θα είναι περίπου η στάση που θα κάνετε. Αποτελεί σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά να θέλετε να σταματήσετε στην πορεία προς τον προορισμό σας για να αγοράσετε κάτι ή να βάλετε βενζίνη στο όχημά σας.

Το νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής των χαρτών της Google αρχίζει σταδιακά να λειτουργεί σε όλες τις χώρες όπου το Google Maps υποστηρίζει τη λειτουργία πλοήγησης.

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσίαση της εφαρμογής AdWords για iOS

Αυτἐς τις ημέρες κυκλοφόρησε η εφαρμογή AdWords στο iOS, για όλους τους πελάτες του AdWords παγκοσμίως. Μπορείτε να την κατεβάσετε από το App Store. Με την εφαρμογή AdWords, μπορείτε να διαχειρίζεστε πολλές δραστηριότητες στις καμπάνιες σας μέσω του iPhone σας, ενώ είστε εν κινήσει:


  • Παρακολούθηση της απόδοσης της καμπάνιας, όπως κλικ, CTR και CPC 
  • Ενημέρωση προσφορών και προϋπολογισμών
  • Εκτέλεση ενεργειών κατόπιν προτάσεων που μπορεί να βελτιώσουν την απόδοση της καμπάνιας
  • Λήψη ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη χρέωση και την κατάσταση των διαφημίσεων
  • Κλήση ειδικού της Google

Πελάτες όπως οι The Honest Company, MuleSoft και PMG χρησιμοποιούν την εφαρμογή AdWords, για να διαχειρίζονται εύκολα τις καμπάνιες τους, να παραμένουν σε επαφή με τις ανάγκες των πελατών τους και να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές επιχειρηματικές πληροφορίες από οπουδήποτε. 


Ξεκινήστε Τώρα!
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή AdWords στην ιστοσελίδα μας


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Οι τρείς apple, facebook και twitter εναντίον του FBI για τα προσωπικά δεδομένα


Φουντώνει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του FBI και της Apple για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, με το Facebook και το Twitter να δηλώνουν ότι συμμερίζονται τη θέση της εταιρείας.Συγκεκριμένα, τόσο το Facebook όσο και το Twitter ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι «στέκονται στο πλευρό» της Apple και ότι θα «πολεμήσουν με σθένος» κάθε απόπειρα για παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων.

Φουντώνει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του FBI και της Apple για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, με το Facebook και το Twitter να δηλώνουν ότι συμμερίζονται τη θέση της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, τόσο το Facebook όσο και το Twitter ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι «στέκονται στο πλευρό» της Apple και ότι θα «πολεμήσουν με σθένος» κάθε απόπειρα για παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ διέταξε την Apple να συνεργαστεί με τις αρχές προκειμένου να παρακαμφθεί η ηλεκτρονική προστασία ενός iPhone, το οποίο ανήκε στον Σιέντ Ριζουάν Φαρούκ, δράστη της μαζικής δολοφονίας σε νοσοκομείο του Σαν Μπερναντίνο τον Δεκέμβριο του 2015. Με το αίτημά του το FBI επιδίωκε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής του Φαρούκ.


«Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και εκφράζουμε την πλήρη συμπόνοια μας στα θύματα της τρομοκρατίας», αναφέρει το Facebook σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. «Εκείνοι που επιδιώκουν να επαινέσουν, να προωθήσουν ή σχεδιάζουν τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις υπηρεσίες που παρέχουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να πολεμούμε με σθένος ενάντια στις απαιτήσεις που ζητούν από τις εταιρείες να αποδυναμώσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους. Αυτές οι απαιτήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα 'ανατριχιαστικό' δεδικασμένο, ενώ παράλληλα θα παρεμποδίζει τις προσπάθειες των εταιρειών να παρέχουν ασφάλεια στα προϊόντα τους».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της η εφημερίδα The Guardian, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ανάρτησε πριν λίγη ώρα το εξής: «Στεκόμαστε στο πλάι του Τιμ Κουκ και της Apple και τον ευχαριστούμε για την ηγεσία του».

Αυτό που φαίνεται να φοβίζει περισσότερο τις τεχνολογικές εταιρείες είναι ότι εάν υποχωρήσουν σε αυτή την απαίτηση του FBI, τι θα σταματούσε τότε τις αρχές από το να αναγκάσουν την Apple ή την Google να «εμφυτέψει» spyware στη συσκευή κινητής τηλεφωνίας κάποιου υπόπτου, υποστηρίζουν οι δικηγόροι.

Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, τόσο το FBI όσο και ο Λευκός Οίκος δήλωσαν ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση οι ερευνητές ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το κινητό τηλέφωνο του Φαρούκ.
Η κίνηση αυτή του Facebook και του Twitter επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες μοιράζονται μια κοινή άποψη όσον αφορά την επιτήρηση και δείχνει συσπείρωση για τη συγκεκριμένη διαμάχη με την αμερικανική κυβέρνηση.

πηγἠ: skai.gr

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τα 5 πιο σημαντικά λογότυπα που άλλαξαν το 2015

Εταιρείες κολοσσοί αποφάσισαν να αλλάξουν τα λογότυπα τους και να δημιουργήσουν μια νέα και σύγχρονη εικόνα για τις επιχειρήσεις τους.

Μια αλλαγή στο λογότυπο μπορεί να φέρει μια νέα πνοή σε ένα παλιό εμπορικό σήμα. Φέτος πολλές μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν να αλλάξουν τα λογότυπα τους.

Παρακάτω ακολουθούν τα πιο σημαντικά λογότυπα που άλλαξαν το 2015 και έδωσαν μια νέα εικόνα στην κάθε εταιρεία:

Οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας πιτσαρίας Sbarro αποφάσισαν να ανανεώσουν το λογότυπο της εταιρείας. Το νέο σήμα του Sbarro θυμίζει ένα κομμάτι πίτσα και μοιάζει να αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.


Η Emerald Nuts συνεργάστηκε με τον οργανισμό Girvin προκειμένου να αντικαταστήσει το προηγούμενο λογότυπο με ένα νέο, πιο κομψό και σύγχρονο.


Ο σχεδιασμός του νέου λογότυπου βοήθησε αρκετά το Ritz-Carlton Hotel να ξεχωρίσει στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων. Ο οργανισμός που ανέλαβε τη νέα εικόνα του λογότυπου εισήγαγε μια πιο τολμηρή γραμματοσειρά και το “έντυσε” σε απόχρωση του μπλε.

Και η Google Ventures όμως αποφάσισε να αλλάξει το λογότυπό της, προσδίδοντας στα αρχικά της (GV) έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Οι οργανισμοί Bloom και Anomaly ανέλαβαν την ανανέωση του λογότυπου της Johnnie Walker κάνοντάς το πιο σύγχρονο με στόχο να προσελκύσει περισσότερο τους νέους.

Ύστερα από 17 χρόνια η Google αποφάσισε να επανασχεδιάσει το λογότυπό της και από τον περασμένο Σεπτέμβριο το σήμα της είναι πιο διακριτικό και ομοιόμορφο.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Gmail: Προσθήκη νέων λειτουργιών ασφαλείας


Η Google ανακοίνωσε επίσημα δύο νέες λειτουργίες για την υπηρεσία Gmail, οι οποίες έρχονται για να παρέχουν στους χρήστες μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την παραλαβή και αποστολή email.


Η πρώτη αφορά την από κοινού ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης των emails, από την υπηρεσία του παραλήπτη και του αποστολέα. Οι συνδέσεις TLS (Transport Layer Security) είναι ενεργοποιημένες εξορισμού στις μεγαλύτερες υπηρεσίες, ωστόσο, υπάρχουν email providers που δεν τηρούν την κρυπτογράφηση. Στο εξής, το Gmail θα εντοπίζει ποια emails δεν έχουν κρυπτογραφηθεί και θα ενημερώνει τον χρήστη ότι δεν έγινε επιτυχημένη σύνδεση TLS.

Η δεύτερη αφορά την αναγνώριση και ταυτοποίηση των αποστολέων. Αν το Gmail καταφέρει να πιστοποιήσει τον χρήστη, τότε θα προσθέσει αυτόματα μια εικόνα ή ένα εταιρικό logo δίπλα από το όνομα του. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα είναι σίγουροι για την ταυτότητα του αποστολέα, αποφεύγοντας περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούνται ψεύτικα logos.

Οι νέες λειτουργίες θα εφαρμοστούν από την επόμενη εβδομάδα.

πηγή: techgear.gr

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δώδεκα χρόνια Facebook – Πώς ήταν στην αρχή και τι άλλαξε


Η σελίδα που κάποτε απευθυνόταν μόνο σε φοιτητές, κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να κατακτήσει τον κόσμο.

Όπως όλοι περιμέναμε, ο ιστότοπος του Facebook φαίνεται σήμερα τελείως διαφορετικός σε σχέση με το πώς ήταν όταν ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004.

Αλλά σε περίπτωση που δεν ήσασταν πιστός χρήστης από την αρχή, παρακάτω θα πάρετε μια γεύση με τα στάδια εξέλιξης του πιο διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με περισσότερους από 1,5 δισ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα και έσοδα πολλών δισ. δολαρίων:

ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ «THEFACEBOOK»

Θυμάστε που παλαιότερα το Facebook λεγόταν «Thefacebook»; Αρχικά ξεκίνησε να λειτουργεί για όσους φοιτούσαν στο Harvard, στην πορεία σε όσους φοιτούσαν σε άλλα πανεπιστήμια κι έπειτα από λίγα χρόνια άνοιξε στο κοινό.

Δείτε όλο το άρθρο εδώ, (πηγή fortunegreece.com)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Έξυπνος καθρέπτης από μηχανικό της Google

Ο Max Braun δουλεύει στη Google ως software engineer και είναι μάλλον ένα από εκείνα τα "μυαλά" που δε θέλουν να ξεκουράζονται. Όταν, λοιπόν, σκέφτηκε ότι θα ήθελε να έχει στο σπίτι του, πέρα από άλλα smart αντικείμενα και έναν έξυπνο καθρέπτη, τον έφτιαξε... μόνος του.

Πέτυχε το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας έναν two-way καθρέπτη, ένα display panel, controller board και διάφορα μικροεξαρτήματα. Έτσι, δημιούργησε έναν έξυπνο καθρέπτη που εμφανίζει την τρέχουσα ώρα, την ημερομηνία, τη θερμοκρασία ακόμη και τίτλους ειδήσεων. Φυσικά δε μας κάνει έκπληξη ότι το λογισμικό που τρέχει είναι Android.

Τώρα θέλει να τον βελτιώσει ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας πληροφορίες κυκλοφορίας, υπενθυμίσεις ακόμη και... Google Now.