Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

7 αποτελεσματικά κανάλια του marketing που θα “απογειώσουν” μια επιχείρηση

 

Τα κανάλια του μάρκετινγκ είναι μία σειρά από εργαλεία που χρησιμοποιεί μία επιχείρηση για την προβολή της.

Στη σημερινή εποχή, με την ψηφιακή επικοινωνία να καταγράφει καλπάζουσα πορεία και τις νέες τεχνολογίες να κυριαρχούν σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας των πολιτών [εργασία, ψυχαγωγία, επικοινωνία] ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης digital marketing στρατηγικής είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες για κάθε επιχείρηση.

Η κατασκευή ιστοσελίδας για ένα brand, η δημιουργία λογαριασμών στα social media, η αξιοποίηση των digital tools και των τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα, είναι μόλις μερικά από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας επαγγελματίας για να παραμείνει βιώσιμη και ανταγωνιστική η εταιρία του σήμερα.

Τα σύγχρονα trends στο ψηφιακό μάρκετινγκ δίνουν προτεραιότητα στην ταυτόχρονη αξιοποίηση πολλών, και διαφορετικών, καναλιών marketing. Στόχος είναι ο «βομβαρδισμός» των καταναλωτών – πελατών ενός brand με πολύτιμες πληροφορίες και γνώση, αλλά και η ενεργή ψηφιακή παρουσία ενός brand, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες προσέλκυσης νέων πελατών.

Για την κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη ελάτε μαζί μας

Εάν για παράδειγμα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok υπάρχουν χρήστες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα της επιχείρησής σας, αλλά εσείς δεν χρησιμοποιείτε το εν λόγω social media platform, τότε είναι πολύ πιθανό να χάνετε μία σημαντική πηγή εσόδων αλλά και να αφήνετε «χώρο» στον ανταγωνισμό.

Το διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα ψηφιακών μάρκετινγκ καναλιών, τα οποία εάν τα αξιοποιήσετε σωστά θα μπορέσετε να χτίσετε μία ισχυρή εταιρική ταυτότητα, να κάνετε το brand σας δημοφιλές και φυσικά να κερδίσετε νέους πελάτες και να αυξήσετε τα έσοδα της επιχείρησής σας.
Ας δούμε λοιπόν τα πιο σημαντικά κανάλια του marketing στα οποία πρέπει να επενδύσει ένα brand αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστικό και σύγχρονο!

1. Email marketing
2. SEO
3. Online διαφημίσεις
4. Social media
5. Live chat
6. Παραδοσιακό μάρκετινγκ

Δείτε όλο μας το άρθρο για τα 7 αποτελεσματικά κανάλια του marketing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου