Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Ανασχεδιασμός website - Πότε και γιατί γίνεται αναγκαίος

 


Μια ιστοσελίδα έχει πάντα σαν στόχο την βέλτιστη προώθηση της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο και την ενίσχυση της εταιρικής σας εικόνας, έτσι ώστε να προσεγγίσετε όλο και περισσότερους πελάτες.


Σε ένα μόνιμα όμως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον η ιστοσελίδα σας δεν μπορεί να παραμένει στάσιμη χωρίς να ακολουθεί τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.


Όπως είναι κοινώς αποδεκτό ,σήμερα οι καταναλωτές πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας πραγματοποιούν εκτενή έρευνα αγοράς, ώστε να βρουν αυτό που πραγματικά ικανοποιεί τις ανάγκες τους.


Αυτό σημαίνει πως η εταιρική σας ιστοσελίδα πρέπει αφενός να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και αφετέρου να έχει σύγχρονο σχεδιασμό ώστε να κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά.


Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής, πως θα ξέρετε ότι η ιστοσελίδα σας χρειάζεται άμεσα ανασχεδιασμό;


Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα φυσικό κατάστημα. Όταν έχετε μια επιχείρηση , φροντίζετε η βιτρίνα του καταστήματος σας να είναι πάντοτε λαμπερή, τακτοποιημένη, με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει και το κυριότερο με σαφή εταιρική ταυτότητα.


Αυτό συμβαίνει για να μπορείτε να προσεγγίσετε όσο περισσότερους πελάτες είναι εφικτό, και η επιχείρηση σας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Το ίδιο ακριβώς λοιπόν συμβαίνει και με την ιστοσελίδα σας. Όταν ο υποψήφιος πελάτης σας θα επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να βρει πολύ εύκολα αυτό που ψάχνει ενώ θα πρέπει παράλληλα να βλέπει μια όμορφη εικόνα.


Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι σωστά σχεδιασμένη, δεν έχει σαφή χαρακτήρα, ο πελάτης σας δεν μπορεί να βρει εύκολα αυτό που ψάχνει και η ιστοσελίδα σας δεν φορτώνει εύκολα , τότε ήρθε η ώρα για μια ριζική ανακαίνιση του ιστότοπου σας.


Ένα ερώτημα πολύ σημαντικό που τίθεται είναι κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο ανασχεδιασμός του website σας;


Ο σύνηθες χρόνος στον οποίο η ιστοσελίδα σας χρειάζεται ανακατασκευή είναι περίπου τα 3-4 χρόνια καθώς σε αυτό περίπου το χρονικό διάστημα εμφανίζονται νέες τεχνολογίες, εργαλεία ή νέοι αλγόριθμοι από την Google.


Συνοψίζοντας τα παραπάνω , ακολουθεί μια λίστα με όσα πρέπει να ελέγχετε τακτικά ώστε να γνωρίζετε ανα πάσα στιγμή αν η ιστοσελίδα σας χρειάζεται ανασχεδιασμό.


Επίσης για την κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη ελάτε μαζί μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου