Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

10 κορυφαίες αρχές πάνω στην σχεδίαση ιστοσελίδων

 


Σχεδίαση ιστοσελίδων. Δείτε στο άρθρο μας τις 10 κορυφαίες αρχές που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να είναι αποτελεσματική η σχεδίαση των ιστοσελίδων σας.

Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός ιστοσελίδων κρίνεται από τους χρήστες της ιστοσελίδας και όχι από τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την χρηστικότητα μιας ιστοσελίδας και δεν είναι μόνο η μορφή (πόσο καλή φαίνεται), αλλά και η λειτουργικότητα (πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιηθεί).

1. Σκοπός στη σχεδίαση ιστοσελίδων

Ο καλός σχεδιασμός ιστοσελίδων εξυπηρετεί πάντα τις ανάγκες του χρήστη. Οι επισκέπτες σας στο διαδίκτυο ψάχνουν για πληροφορίες, ψυχαγωγία, κάποιο είδος αλληλεπίδρασης ή για συναλλαγές με την επιχείρησή σας; Κάθε σελίδα του ιστότοπού σας πρέπει να έχει σαφή σκοπό και να εκπληρώσει μια συγκεκριμένη ανάγκη για τους χρήστες του ιστοτόπου σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

2. Επικοινωνία και σχεδίαση ιστοσελίδων

Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο έχουν την τάση να θέλουν γρήγορα πληροφορίες, οπότε είναι σημαντικό να βρίσκουν τις πληροφορίες σας εύκολα. Ορισμένες αποτελεσματικές τακτικές για να συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σας περιλαμβάνουν: την οργάνωση πληροφοριών χρησιμοποιώντας τίτλους και υπότιτλους, χρησιμοποιώντας αρίθμηση και κουκκίδες αντί για μεγάλες παραγράφους.

3. Γραμματοσειρές

Σε γενικές γραμμές, οι γραμματοσειρές Sans Serif, Arial και η Verdana, είναι ευκολότερο να διαβαστούν στο διαδίκτυο (οι γραμματοσειρές Sans Serif είναι σύγχρονες γραμματοσειρές χωρίς διακοσμητικά τελειώματα). Το ιδανικό μέγεθος γραμματοσειράς για εύκολη ανάγνωση στο διαδίκτυο είναι 16px με μέγιστο 3 γραμματοσειρές διαφορετικές.

Δείτε όλο το άρθρο μας πάνω στην σχεδίαση ιστοσελίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου