Τρίτη 29 Μαΐου 2018

On page optimization – SEO


On page optimization στο SEO εννοούμε τις ενέργειες εκείνες που μπορούμε να εφαρμόσουμε μέσα στο site μας.

Ας δούμε αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το site μας να ανέβει ψηλά στις αναζητήσεις των οργανικών αποτελεσμάτων στη Google.

Δημιούργησε μικρά και περιγραφικά title tags για κάθε σελίδα του site σου, που δε θα ξεπερνούν τους 70 χαρακτήρες.
Ο χρόνος φόρτωσης μιας σελίδας είναι βασική παράμετρος στον αλγόριθμο της Google για την κατάταξής της στα αποτελέσματα αναζήτησης. Χρησιμοποίησε ένα plugin ή extension για page caching, το WPCACHE, για να επιτύχεις γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης!
Επίλεξε μια αξιόπιστη εταιρία web hosting, που μπορεί να σου εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό uptime και μεγάλη ταχύτητα. Ένα site με συχνά downtime ή χαμηλή ταχύτητα έχει αρνητικά αποτελέσματα με συνέπεια η ιστοσελίδα σου να κατατάσσεται χαμηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Δημιούργησε ένα XML Sitemap. Έτσι, βοηθάς τις μηχανές αναζήτησης να ξεχωρίσουν και να καταχωρίσουν γρηγορότερα τις σελίδες σου.
Πρόσεξε τη δομή στον κώδικα του site σου, ώστε να αποφύγεις τα λάθη στην HTML. Κάνε έναν έλεγχο με W3C Validation και διόρθωσε τα σημαντικότερα λάθη που θα εντοπίσεις.
Δημιούργησε μια mobile version του site σου. Οι μηχανές αναζήτησης πλέον αξιολογούν θετικά τα responsive sites.
Χρησιμοποίησε ένα SSL Certificate για την ασφάλεια του site αλλά και την εξασφάλιση της καταχώρισής σου στη Google.
Προσπάθησε να διαμορφώνεις τα URLs ώστε να μην ξεπερνούν τους 100 χαρακτήρες.
Προτίμησε μικρούς τίτλους μέσα στις σελίδες: 6 με 8 λέξεις είναι αρκετές.
Τοποθέτησε τα keywords στην αρχή του τίτλου
Μείωσε το μέγεθος των εικόνων που ανεβάζεις. Ιδανικά, φρόντισε να μην ξεπερνούν τα 100ΚΒ.
Ονόμασε μια εικόνα με keywords που την περιγράφουν ακριβώς. Σκέψου πώς θα την εξηγούσες σε κάποιον που δεν μπορεί να τη δει, και επίλεξε τις καταλληλότερες λέξεις.
Μην ξεχνάς το Alt text! Είναι σημαντικό να περιγράφει την εικόνα σου, όταν δε μπορεί να προβληθεί στον browser, αλλά πρόσεξε να μην ξεπερνά τις 12 λέξεις.
Πρόσθεσε ένα plugin για SEO στο site σου, όπως για παράδειγμα το Yoast SEO για τα WordPress sites. Έτσι, θα έχεις τον άμεσο έλεγχο των metadata, που παίζουν σπουδαίο ρόλο στα rankings.
Καλό θα ήταν το meta title του κάθε post να μην ξεπερνά τους 60 χαρακτήρες. Ακόμα και αν ο τίτλος ενός κειμένου είναι μεγαλύτερος, στο meta title κράτησε το όριο των 60 χαρακτήρων, τροποποιώντας τον ανάλογα.
Περιόρισε το meta description του κειμένου σου στους 160 χαρακτήρες, ώστε να βελτιστοποιείται η εμφάνισή του στις μηχανές αναζήτησης.
Social sharing – Δώστε την δυνατότητα στους επισκέπτες του site σας να κοινοποιήσουν το περιεχόμενό του στα κοινωνικά δίκτυα.
Δημιουργήστε ένα blog
Δοκίμασε όλες αυτές τις αλλαγές στο site σου και παράλληλα με τις Off page optimization SEO τεχνικές που θα τις δούμε σε επόμενο άρθρο θα δεις την κατάταξη του site σου να βελτιώνεται σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου